De fyrede medarbejdere får kurser og hjælp til jobsøgning, mens direktøren stadig leder efter investorer. Politikerne har ikke Radio 2 inde i billedet til den 4. radiokanal.
»Jeg kan altså næsten ikke mobilisere energien. Det er efterhånden svært at holde gejsten oppe.« Studievært på Radio 2, Monica Krog-Meyer lyder godt træt, efter hun nu i 6-7 uger har knoklet videre som fyret medarbejder – uden der er kommet en afklaring på radioens fremtid.
Mens direktøren Glen Lau Rentius på den ene side stadig forhandler med interesserede købere og forsøger at holde på medarbejderne – så har stationen på den anden side etableret kurser for de fyrede journalistiske medarbejdere. Et ugekursus, arrangeret i samarbejde med Dansk Journalistforbund for at ruste dem bedst muligt til at søge nye job.
»Vi har det nyeste digitale redigeringssystem her på stationen, nemlig Dalet, som DR netop har besluttet at indføre. Det er det, vi nu giver vores folk en 5-dages indføring i, så de er bekendt med harddiskredigeringen,« siger Tue Pedersen, der både er journalist og tekniker på Radio 2.
Desuden bliver alle de fyrede journalister tilbudt konsulentbistand til deres videre jobsøgning.
»Kurset har været suverænt,« siger Monica Krog-Meyer. »Dels at få fod på det tekniske, dels at slippe for at tænke på stationens fremtid i en uge. Det er efterhånden svært at ringe og line gæster op, når man ved, at om en time kan vi være lukket.«
Optimistisk direktør
Radio 2's administrerende direktør Glen Lau Rentius, er mere optimistisk.
»Det går over al forventning,« siger han om forhandlingerne, der stadig trækker ud. Så vidt JOURNALISTEN erfarer, er der stadig en større dansk bladkoncern blandt de interesserede samt nogle udenlandske selskaber.
Bliver det den danske løsning ser medarbejderne optimistisk på, at det nuværende koncept med journalistiske nyheder og indslag i fladen videreføres.
Ender det derimod med en af de udenlandske investorer, er det sandsynligt, at man vælger en skrabeløsning, hvor musik afløst af reklamer vil tjene pengene hjem. Således vil Radio 2 overleve – uden der er brug for hovedparten af de nuværende journalistiske medarbejdere.
I lang tid knyttede stationen fremtidshåbet til den 4. landsdækkende radiokanal, som politikerne stadig ikke har besluttet, hvem der skal drive efter nytår. Men efter det seneste møde mellem de politiske medieordførere bag medieforliget, går det kommende forlig i en anden retning.
Den 5. kanal
Ifølge SFs medieordfører Aa-ge Frandsen er der enighed blandt ordførerne om at undersøge muligheden for at give DR den 4. kanal og så etablere »en form for 5. landsdækkende kanal«, der gives til »en sammenslutning af de store kommercielle lokalradioer« – blandt andet med Radio Viborg og ANR.
Telestyrelsen skal under-søge, om lokalradio-sammenslutningen kan sende med en kraftigere sendestyrke end de nuværende 160 watt – uden at forstyrre de små lokalradioer. Samtidig vil politikerne give sammenslutningen ret til at networke – for eksempel om nyhedsstoffet – en radio-model à la det, der kendes fra TvDanmark-samarbejdet, hvor noget stof er fælles og andet er lokalt.
»Lige nu er Radio 2 overhovedet ikke inde i billedet,« siger Aage Frandsen.
Det harmer direktør Glen Lau Rentius:
»Det vil være decideret udemokratisk, hvis politikerne blot vælger at give kanalen til lokal-radio-sammenslutningen. Vi forventer, at hvis det bliver denne model, så må den ud i offentligt udbud.«
For de borgerlige er det altafgørende, at DRs monopol bliver brudt.
»Modellen er ikke vores livret, men vi må erkende, at politik også er det muliges kunst,« siger de konservatives medieordfører Brian Mikkelsen.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.