Prikkerunde: Fire redaktionelle medarbejdere fyret i North Media

Mediekoncernen North Media ramt af endnu en fyringsrunde. Medarbejderne er chokerede, men ”vi har oplevet en ledelse, der har været villige til at sende de fyrede videre på den efter omstændighederne bedste måde”, siger tillidsmanden

Mandag formiddag klokken 10.00 blev fire redaktionelle medarbejdere og en it-medarbejder fyret i mediekoncernen North Media Aviser. Derudover blev to ledere og en grafiker fyret sidste mandag. Det oplyser tillidsmand Niels Philip Kjeldsen til journalisten.dk.

”Vi er meget chokerede og kede af det,” siger Niels Philip Kjeldsen.

Fyringsrunden kom ifølge tillidsmanden helt uventet:

”De seneste seks måneder har vi set forbedrede resultater, og vi har oplevet en ledelse, der har sendt positive signaler – blandt andet ved at åbne nye aviser. Så jeg kan helt oprigtigt sige, at vi slet ikke havde opfattet, at vi stod over for endnu en fyringsrunde. Det er kommet som en bombe.”

Journalisten.dk kunne allerede i sidste uge skrive, at 4 af North Media Avisers 15 aviser i København stod til lukning. Det drejede sig om ugeaviserne:

Lokalavisen Vesterbro – Søndagsavisen
Lokalavisen Valby – Søndagsavisen
Lokalavisen Vanløse – Søndagsavisen
Lokalavisen Østerbro – Søndagsavisen

Mange fyringer

Avislukningerne er bare seneste komma i en lang historie om nedskæringer og fyringer i koncernen. Sidste år måtte 20 personer – heraf seks redaktionelle medarbejdere – forlade North Media, ligesom dårlige regnskaber i 2016 førte til fyringer.

Trods fyringer og farvel til gode kolleger er Niels Philip Kjeldsen tilfreds med den nuværende ledelses opførsel.

”Ledelsen har varslet fyringerne i god tid, og vi har oplevet en reel dialog. Vi har fået indsigt i økonomien, og vi har oplevet en ledelse, der har været villige til at sende de fyrede videre med relativt gode vilkår. Så det må vi kvittere for. Vi har haft en ordentlig og redelig proces omkring det her,” siger Niels Philip Kjeldsen.

Fremtid ser svær ud

På nuværende tidspunkt arbejder ledelsen i North Media Aviser på en plan for koncernens fremtid.

”Vi har endnu ikke set den nye plan, men jeg må indrømme, at jeg kan have svært ved at se, hvordan tingene fremadrettet skal hænge sammen. Det er dygtige medarbejdere, vi har sagt farvel til. Nogle af dem har været her i 10 år. Så det er folk, der bliver svære at undvære,” siger Niels Philip Kjeldsen.

Han fortæller videre, at medarbejderne håber på et fornuftigt udspil.

”Nu skal ledelsen bruge noget tid på at udvikle planen. Jeg håber på, at de kan præsentere en plan med fornuftig økonomi, hvor vi stadig kan holde en god journalistisk standard. Folk elsker de aviser og medier, de arbejder med, og vi ønsker alle, at det her skal ende lykkeligt.”

0 Kommentarer