Berlingske-ansatte lettede over salg

De ansatte ved otte Berlingske Lokalaviser er i dag blevet orienteret om, at de er blevet købt af North Media. »Lige nu er jeg fyldt med forventningens glæde,« siger journalist på Vesterbro Bladet, Anja Berth

Alle ansatte på de otte lokalaviser, som Berlingske Media har solgt til North Media for 65 millioner kroner, er i dag blevet orienteret om salget og fremtiden i North Media.

Anja Berth, journalist på Vesterbro Bladet, forklarer, at hun sammen med sine kolleger skulle møde op på kontoret klokken 9.

»Jeg tænkte: Nu bliver vi solgt og var sådan lidt øv. Efter mødet er jeg meget mere positiv.«

Anja Berth forklarer videre, at hverken hun eller kollegerne havde en idé om, hvem den mulige køber kunne være.

Men det faldt i hak, da hun så Arne Ullum ved på Frederiksberg, hvor City Avisen, Frederiksberg Bladet, Nørrebro Bladet/NordVest, Vanløse Bladet, Valby Bladet og Vesterbro Bladet har kontor.

»Vi havde et positivt møde med Arne Ullum. Han sagde, at det ikke var et opkøb men et tilkøb. Det synes jeg er positivt,« siger Anja Berth.

På Østerbro sidder Thomas Frederiksen, ansvarshavende redaktør for Østerbro Avis. For ham og resten af avisens otte mand store stab kommer salget som en lettelse.

»Det har ligget i kortene gennem længere tid, at vi også ville blive solgt,« siger han.

Berlingske Media ejede ikke hele Østerbro Avis, men de har solgt alle deres aktier – 60 procent – til North Media.

Thomas Frederiksen ser ikke aktieoverdragelsen som en dårlig ting.

»North Media vil avisdriften og har ikke lagt op til en revolution. Det betyder, at vi kører videre med Østerbro Avis som hidtil.«

Billedet er det samme på Frederiksberg og Vesterbro Bladet.

»Arne Ullum forklarede, at North Media har købt os for at gøre deres produkter bedre. Samtidig lod han forstå, at de ikke har planer om at ændre nævneværdigt ved produkterne – udover at forbedre dem,« siger Anja Berth, der har været ansat på Berlingske Lokalaviser i 12 år.

»Jeg er glad for, at der er kommet en afslutning på hele processen omkring salget. Lige nu er jeg fyldt med forventningens glæde, men jeg er også lidt vemodig over, at vi ikke længere skal være en del af Berlingske Media.«

Langvarig usikkerhed

Salget af de otte lokalaviser til North Media kommer efter et år, hvor britiske Mecom har forsøgt at finde købere til hele Berlingske Media. Uden held.

Derfor meddelte Mecom i sidste uge, at Berlingske Media ikke længere er til salg. Med mindre en køber med den rigtige pris melder sig på banen.

Berlingske Media forhandler dog stadig med købere til dele af virksomheden.

»Der er forsat forhandlinger i gang. Jeg har også tilkendegivet, at det vil der være i en periode endnu. Jeg sagde i forbindelse med Mecoms kvartalsudmelding i sidste uge, at vi ville få afsluttet de her forhandlinger i løbet af de næste par måneder,« siger koncernchef for Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, til Journalisten.

Hun ønsker ikke at oplyse, hvilke dele af virksomheden der er tale om, og hvem Berlingske Media forhandler med.

0 Kommentarer