Fire lokalaviser nedlagt – nu starter forhandlinger om afskedigelser

Inden måneden er omme, vil de sidste sider være skrevet i fire københavnske søndagsaviser, udgivet af North Media. Syv medarbejdere skal fyres, heraf fire redaktionelle medarbejdere. Tillidsmand: ”Det kommer bag på mig”

I går morges modtog tillidsmand i mediekoncernen North Media Niels Philip Kjeldsen en orientering om, at der skulle fyres syv medarbejdere i huset. Fire redaktionelle medarbejdere, to redaktionelle ledere og en grafiker.

North Media Aviser udgiver lokale gratisaviser rundt omkring i Danmark, og 4 af de 15, der udgives i København, skal nu dreje nøglen om.

Det drejer sig om ugeaviserne:

Lokalavisen Vesterbro – Søndagsavisen

Lokalavisen Valby – Søndagsavisen

Lokalavisen Vanløse – Søndagsavisen

Lokalavisen Østerbro – Søndagsavisen

Tre medarbejdere er prikket på skulderen

De fire redaktionelle medarbejdere er endnu ikke blevet prikket på skulderen. Det er til gengæld de resterende tre.

”De har fået besked,” sagde Niels Philip Kjeldsen til Journalisten i går.

I en mail spurgte Journalisten i dag:

Er det ikke givet, at de fire redaktionelle fyringer vil ramme de journalister, der arbejder på de fire aviser, der lukker?

”Vi ved simpelthen ikke, om det er givet eller ej. Det er forskellige journalister, der leverer til de forskellige udgaver, så vi aner ikke, hvem de har tænkt sig at afskedige. Vi kender kun antallet,” lød mailsvaret.

Nu starter forhandlingerne

DJ’s to tillidsmænd, inklusive Niels Philip Kjeldsen, er nu gået ind i en forhandlingsperiode med ledelsen på 14 dage.

”Som overenskomsten foreskriver, vil vi nu indlede forhandlinger om at nedbringe antallet af afskedigelser ved at prøve at finde pengene andre steder. Vi vil jo allerhelst helt undgå, at nogen skal afskediges,” sagde tillidsmanden i går. 

Ingen havde set det komme

Det er ikke første gang, der er nedskæringer hos North Media. 

Journalisten skrev her om en sparerunde i 2017, hvor seks redaktionelle stillinger blev nedlagt.

Men ifølge tillidsmanden kom gårsdagens melding som en stor overraskelse blandt de ansatte.

Han henviste i gårsdagens interview til, at forretningen har været i fremgang, og Mediawatch skriver her, hvordan mediehuset kom ud med et driftsunderskud i 2017 på 9 millioner kroner, hvilket var en fremgang fra året forinden, hvor driftsunderskuddet var på 41 millioner kroner.

”Der var ikke nogen, der havde set det komme. Så folk er kede af det. Det er selvfølgelig ikke rart,” sagde tillidsmanden.

0 Kommentarer