Fire journalister mister arbejdet i North Media

Seneste sparerunde i mediehuset North Media Aviser fører til lukning af tre weekendaviser og nedlæggelse af op til 15 stillinger i hele organisationen. ”Vi føler, at vi står på en tømmerflåde, hvor der gang på gang bliver fjernet et bræt,” siger tillidsmand

I går blev North Media Aviser ramt af den anden fyringsrunde på bare syv uger.

”Denne gang står fire journalister til at miste deres arbejde,” siger Bo Børresen, tillidsmand i North Media Aviser.

North Media Aviser har gennem de seneste år levet en omtumlet tilværelse med mange nedskæringer og fyringer. Senest mistede fire redaktionelle medarbejdere deres arbejde i april.

”Folk er rystede. Igen tænker vi, hvor længe ledelsen kan blive ved med at skære. Vi har brug for at komme til at tro på fremtiden igen. Vi føler, at vi står på en tømmerflåde, hvor der gang på gang bliver fjernet et bræt,” siger Bo Børresen.

I alt skal op til 15 stillinger nedlægges. De resterende er ifølge Bo Børresen ikke medlemmer af Dansk Journalistforbund.

Sjællandske Medier tror på Søndagsavisen

Fyringsrunden kommer, efter at North Media Aviser lukker sine tre sidste weekendaviser. Fremover vil mediehuset koncentrere sig om at udgive ni ugeaviser, drive diverse nicheprodukter og avisen Erhverv København.

”Vi er i gang med at eksekvere en ny og mere kundeorienteret strategi og vil levere produkter til brugere, læsere og annoncører på en bred vifte af platforme. Det ser vi frem til at kunne fokusere entydigt på,” udtalte Gorm Wesing Flyvholm, administrerende direktør i North Media Aviser, i går i en pressemeddelelse.

 Denne runde betyder, at North Media Aviser ikke længere skal udgive Søndagsavisen. Denne vil i stedet blive udgivet af Sjællandske Medier, hvor de fortsat tror på avisen.

”Vi har ingen planer om at lukke det overhovedet. Søndagsavisen er stadig på Sjælland,” sagde administerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for Sjællandske Medier Torben Dalby Larsen i går til Mediawatch.

Ender nok med prikkerunde

Tre redaktionelle medarbejdere har allerede sagt ja til en fratrædelse. Det drejer sig om de tre journalister, der udelukkende skrev til Søndagsavisen.

”Af forskellige årsager var de tre journalister beskyttet mod fyringer, men da ledelsen kraftigt opfordrede til frivillige fratrædelser, tog kollegerne imod aftalerne,” siger Bo Børresen.

Fordi de tre journalister har sagt ja til fratrædelsesordningerne, mangler kun en enkelt fyring at blive effektueret.

”Kollegerne har frem til klokken 14.00 i dag (torsdag 7. juni, red.) til at tage imod den frivillige fratrædelse, som vi har forhandlet os frem til med ledelsen,” siger Bo Børresen.

Han tvivler dog på, at aftalen bliver aktuel.

”Det er svært at finde den ene journalist, og jeg tror, at det ender med en prikkerunde i morgen,” tilføjer Bo Børresen.

Mange nedskæringer

Redaktionen tæller på nuværende tidspunkt 17 medarbejdere – mellemledere og chefredaktør inklusive, fortæller Bo Børresen. Efter i morgen er tallet faldet til 13.

”På 19 måneder har vi haft fire fyringsrunder, og der er blevet afskediget 15 ansatte. Redaktionen er blevet mere end halveret,” siger Bo Børresen.

0 Kommentarer