Fyringer i Bonnier Publications

En sparerunde i Bonnier Publications koster 11 medarbejdere jobbet. ”Vi vil bruge flere skabeloner, som bare skal fyldes ud,” siger direktør. Især layoutere bliver berørt af nedskæringerne. ”Medarbejderne er chokerede,” siger tillidsmand (Opdateret klokken 16.55 med kommentar fra tillidsmand)

Bonnier Publications i Danmark står over for omfattende ændringer af organisationen. Ifølge Journalistens oplysninger opsiger Bonnier Publications 11 medarbejdere. Derudover vil ni andre medarbejdere blive ansat på andre vilkår.

Sparerunden berører især layoutere i koncernen og er en konsekvens af, at Bonnier ønsker at indføre mere skabelonlayout. En del af layoutarbejdet skal fremover udføres på freelancebasis eller af grafiske assistenter.

Tillidsmand i Bonnier Publications Jesper Bindslev siger, at DJ-medlemmerne har været samlet til møde i dag.

”Medarbejderne er chokerede over, at det åbenbart er muligt at sætte folk ned i løn. For at få det belyst bedre holder vi et lovligt fagligt møde i morgen, hvor vi får besøg af en konsulent fra DJ, ” siger han.

Går mærkbart ned i løn

Jesper Bindslev forklarer, at lønnedgangen især rammer grafikerne i huset.

”De beholder deres titel. Men de får en mærkbar lønnedgang,” siger han.

Viceadministrerende direktør Jens Henneberg siger, at Bonnier fremover vil sondre mellem grafiske assistenter, der laver de mere rutinemæssige opgaver, og layouterne, der er tæt på den kreative og værdiskabende del af processen.

”Vi vil bruge flere skabeloner, som bare skal fyldes ud, og det er ikke et så kreativt arbejde,” siger han.

Vil ikke outsorce

Til gengæld har Bonnier Publications ingen aktuelle planer om at outsource layoutet, som Egmont tidligere har gjort.

”Jeg mener, at der sker en vigtig forædling i samspillet mellem redaktionssekretær og layouter. Derfor fastholder vi, at der skal være layoutere til at varetage den kreative del af arbejdet,” siger han.

Planen skal sænke de redaktionelle omkostninger og sætte gang i den digitale transformation.

Bonnier er en af Nordens største udgivere af magasiner og specialmedier med titler som blandt andet I Form, Illustreret Videnskab og Historie.
Ifølge den seneste lønstatistik fra Dansk Journalistforbund var 73 DJ-medlemmer ansat i Bonnier Publications i oktober 2017.

Opdateret klokken 15:15 med kommentar fra viceadministrerende direktør Jens Henneberg. Opdateret klokken 16.55 med kommentar fra tillidsmand Jesper Bindslev.

2 Kommentarer

Øjvind Hesselager
20. SEPTEMBER 2018
Kære Kristine

Kære Kristine

Når der varsles fyringsrunde har tillidsmanden i sagens natur travlt.

Journalisten vælger altid at publicere historien, og derpå opdatere med tilgængelige kilder.

Vi har ikke modtaget nogen pressemeddelelse.

Jeg synes ikke dækningen er udtryk for mangel på respekt. Tværtimod.

Mvh
Kristine Høeg
20. SEPTEMBER 2018
Hvordan kan vores fagblad
Hvordan kan vores fagblad have denne artikel uden en eneste kommentar fra tillidsmanden?!?! Når man tænker på, hvor mange, der har fået lov til at mene noget om fyringerne i DR, så er det helt utroligt nedladende at køre en artikel som denne, der praktisk virker som afskrift af en pressemeddelelse - og så iøvrigt kun opdatere med kommentar fra ledelsen. Er det endnu et udtryk for Journalistens mangel på forståelse for, at kollegerne i magasinbranchen har nøjagtig samme uddannelse og bruge samme værktøjer og viden som alle andre journalister, grafikere etc. Jeg synes, det er mangle på respekt for de forbundsmedlemmer, der er berørt af disse fyringer.