
”Et oplagt sted at starte er at kigge nærmere på tilsynet med bettingselskaberne – så reklamerne i det mindste holder sig inden for loven og for eksempel ikke vildleder.” Foto: Jacob Nielsen
Jysk Fynske Medier er historien om en enorm isflage, der smelter år for år. Åbenbart til stor overraskelse for de ukuelige optimister i toppen af koncernen.
Det begyndte med en vision om at slå en stribe fynske og jyske medier sammen til et slagkraftigt mediehus, der skulle styrke den lokale journalistik. Stordriftsfordelene var så mange, at fusionen kunne gennemføres, uden at det kostede redaktionelle arbejdspladser, lød det optimistisk.
Der gik dog kun halvandet år, før nedskæringerne kom. Siden har sparerunderne ligget tæt. Men det har ikke dæmpet de optimistiske toner.
Der går historier om, at når direktør Jesper Rosener på sine roadtrips har fortalt medarbejderne, at det gik godt, tænkte de, at der nok ville komme en fyringsrunde snart.
I 2018 udtalte Jesper Rosener for eksempel efter endnu en sparerunde:
”At sige, at vi ikke kommer i sparerunder, det kan jeg ikke love, men jeg tror ikke på det.”
Deri tog direktøren fejl. Desværre.
Udefra ligner Danmarks næststørste mediekoncern sig selv. Der bliver stadig lavet dagblade, ugeaviser og radioprogrammer fra Langeland til Limfjorden.
Men set indefra er billedet et helt andet. Antallet af redaktionelle medarbejdere er styrtdykket fra 500 til 382, når den seneste sparerunde er fuldt implementeret. Og det kan mærkes. For eksempel vil der i fremtiden kun være to fastansatte fotografer til at dække hele Fyn. De øvrige billeder skal tages af fotograferende journalister og freelancere.
Hvad vil det mon betyde for kvaliteten af billederne?
Chefredaktør Peter Orry var overordentligt optimistisk, da han fortalte journalisten.dk, at det var ambitionen, at det ikke går ud over billedkvaliteten. Han indrømmer dog i dette nummer af Journalisten, at det bliver svært.
Journalisten har også talt med en række medarbejdere i Jysk Fynske Medier. De er hverken optimister eller pessimister, men realister. Og mere ærlig kan man jo ikke være.
Det ville klæde ledelsen at droppe skønmaleriet. Efter alle fyringsrunderne er der alligevel ikke nogen, der tror på det. Det er ganske enkelt dårlig kommunikation.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.