Seks redaktionelle forlader North Media i sparerunde

North Media har netop gennemført en fyringsrunde. Seks redaktionelle stillinger nedlægges, heraf har to fået frivillig fratrædelse, fortæller tillidsmand. I alt 20 medarbejdere forlader mediehuset

I dag klokken 13 gennemførte North Media en fyringsrunde. Som Journalisten beskrev i sidste uge, har ledelsen besluttet at skære 20 stillinger, og siden har forhandlingerne været i gang mellem ledelse og tillidsfolk.

Resultatet blev, at seks af de 20 stillinger er redaktionelle, fortæller tillidsrepræsentant på Søndagsavisen Niels Philip Kjeldsen.

North Media har cirka 24 redaktionelle medarbejdere og udgiver Søndagsavisen samt en række lokalaviser i københavnsområdet. Tre af de redaktionelle stillinger, der nedlægges, hentes på Søndagsavisen, og tre på lokalaviserne.

To har søgt og fået frivillige fratrædelser, siger Niels Philip Kjeldsen.

North Media har solgt en række aviser fra og fokuserer nu forretningen på det københavnske og nordsjællandske marked. I den forbindelse flytter redaktionerne sammen i lokaler på Frederiksberg.

Vemodig stemning

På Søndagsavisen går man fra syv til fire faste redaktionelle medarbejdere, fortæller Niels Philip Kjeldsen.

Tror du på, at I kan bevare samme kvalitet på Søndagsavisen med næsten halvt så mange redaktionelle?

"Det er svært at sige. Der er jo lagt op til en helt ny organisation og en helt ny plan for vores weekendaviser. I forhold til det klassiske Søndagsavisen-stof er det min opfattelse, at der skal produceres lidt mindre af det, og så kan det godt være, at kvaliteten kan opretholdes. Men Søndagsavisen, som vi kender den, eksisterer jo ikke længere. Så vi må vente og se, hvordan det bliver skruet sammen. Jeg ved det simpelthen ikke.”

Niels Philip Kjeldsen fortæller, at stemningen er trykket.

”Der er en vemodig stemning, det er der ingen tvivl om. Men der er måske også en vis lettelse. Vi har jo set det komme i noget tid, og vi har været igennem en tumultarisk periode, hvor der er sket frasalg og indgået nye aftaler. Vi har i noget tid spurgt, hvad der skal ske. Nu nærmer vi os en konkret fremtidsplan,” siger Niels Philip Kjeldsen.

Han tilføjer, at medarbejderne er tilfredse med, at fyringsrunden er blevet varslet i ordentlig tid, at processen har været redelig, og at de har fået mulighed for frivillige fratrædelser.

Ordentlige vilkår for de fratrådte

Flemming Reinvard, konsulent i Dansk Journalistforbund, har deltaget i forhandlingerne på vegne af medarbejderne på lokalaviserne i koncernen, da tillidsmanden og stedfortræder begge har været forhindrede i perioden.

Han hæfter sig også ved, at der er aftalt ordentlige vilkår for dem, der fratræder.

”Det væsentligste for os og medlemmerne var, at uanset om man fratræder frivilligt eller bliver afskediget, er man fritstillet i opsigelsesperioden med mulighed for at tage et andet job uden modregning af lønnen, med undtagelse af direkte konkurrenter. Og det er lykkedes," siger Flemming Reinvard.

I november 2016 lavede North Media en aftale med Politikens Lokalaviser og Sjællandske Medier, der betyder, at North Media nu koncentrerer sig om det københavnske og nordsjællandske marked. I Jylland, på Fyn og Sjælland bringer Politikens Lokalaviser desuden regionalt stof fra Søndagsavisen sammen med de lokale nyheder. Det betød i februar 2017, at Politikens Lokalaviser nedlagde fire stillinger.

0 Kommentarer