Lokaljournalist vinder i retten: ”Retfærdigheden er sket fyldest”

Chili Djurhuus har nu rettens ord for, at hun blev truet, da en mand skrev, at hun skulle smides i en gylletank og drukne. ”Jeg håber, dommen kan få en præventiv effekt og sprede sig som ringe i vandet,” siger hun

”Jeg er enormt lettet. Retfærdigheden er sket fyldest.”

Sådan lyder det fra Chili Djurhuus, der er journalist ved Hovedstadens Mediehus, og som netop er gået ud af retslokalerne i Næstved.

I februar sidste år dækkede hun den såkaldte barnekistesag, hvor Stram Kurs demonstrerede ved en barnekiste i København. Som konsekvens blev hun offer for yderst hård retorik på partiets facebookside. Og nu har hun rettens ord for, at en af kommentarerne var langt over stregen.

Afsenderen bag kommentaren ”Føj for en klam so. Smid hende i en gylletank og lad hende drukne” er netop blevet kendt skyldig i at fremsætte trusler. Straffen lyder på en betinget dom på 20 dages fængsel og regningen for sagens omkostninger.

Straffeloven – Denne paragraf ligger til grund for dommen:

§266. Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Efterforsker endnu en kommentar

Som optakt til dagens retssag fortalte Chili Djurhuus i sidste uge til Journalisten, hvordan kommentaren har betydet, at hun har fået hemmelig adresse og i en periode har kigget sig over skulderen efter hætteklædte mænd, der ville smide hende i en gylletank.

Fra Chili Djurhuus lød der også et håb om, at en dom til afsenderen af kommentaren kan få fremtidig betydning:

”Det kan forhåbentligt få nogle folk, der overvejer at skrive sådan nogle ting, til lige at trække vejret en gang mere og tænke: ’Det er ikke det værd. Jeg kan ikke overskue at blive sigtet for det her’,” sagde hun.

I dag siger Chili Djurhuus, at hun håber, den afsagte dom er nok til at få den effekt.

”Anklageren ønskede, at dommen skulle være ubetinget og 40 dages fængsel. Det havde selvfølgelig været endnu bedre. Men jeg håber og tror alligevel, at dommen gør folk opmærksomme på, at det har en konsekvens at skrive sådan nogle ting her. Også når det foregår i en tråd på sociale medier,” siger Chili Djurhuus.

”Jeg håber, dommen kan få en præventiv effekt og sprede sig som ringe i vandet,” siger hun.

Gylletank-kommentaren var én blandt to kommentarer, Chili Djurhuus valgte at politianmelde. En anden bemærkning indikerede, at hun skal smides i en køleboks, og at der skal hældes tændvæske ud over hende. I dén sag har politiet endnu ikke rejst sigtelse, men er i gang med efterforskningen.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Paludan om trusler mod journalist: Helt uacceptabelt">

Paludan om trusler mod journalist: Helt uacceptabelt

12. MARTS 2020
Truet med druknedød i gylletank: Lokaljournalist håber at vinde retssag

Journalist truet med druknedød i gylletank: Mandag kører retssagen

14. JANUAR 2021
Dømt for trusler på livet: ”I dag er folk så krænkede over ingenting” 1

Dømt for trusler på livet: ”I dag er folk så krænkede over ingenting”

04. JUNI 2020