Paludan om trusler mod journalist: Helt uacceptabelt

Stram Kurs’ leder, Rasmus Paludan, tager skarpt afstand fra kommentarer på sociale medier, hvor journalist Chili Djurhuus bliver udsat for trusler. Men de lovlige kommentarer er ok, og han mener, hun er ”producent af fake news”. Djurhuus afviser

”Smid hende i en gylletank og lad hende drukne.”

Sådan lød en af de hadefulde beskeder under et Facebook-opslag fra Stram Kurs om journalist Chili Djurhuus, efter at hun havde skrevet om den sag, hvor Stram Kurs demonstrerede foran en moské, mens der lå en barnekiste bag i en bil.

Journalisten bragte tirsdag et interview med hende, hvor hun fortalte om de hadbeskeder, hun bliver udsat for – og hvor hun opfordrede journalister til at være bedre til at støtte hinanden, når de oplever dem.

Stram Kurs’ leder, Rasmus Paludan, tager afstand fra de eksplicitte trusler mod Chili Djurhuus. Det skriver han i en sms til Journalisten.

”Vi tager afstand fra trusler om vold og opfordringer til vold,” skriver han.

”Enhver lovlig ytring om hende er i øvrigt acceptabel”

Under Facebook-opslaget lød det ligeledes i en kommentar, at Chili Djurhuus skulle tvangsindlægges i en køleboks, som der skulle sættes ild til.

Begge kommentarer har Chili Djurhuus politianmeldt, og Facebook har nu slettet dem.

Ifølge Rasmus Paludan er det over grænsen at skrive sådan, selv om Stram Kurs kritiserer Chili Djurhuus for at lave fake news i opslaget.

”Det er helt uacceptable kommentarer,” skriver han – men tilføjer ligeledes:

”Enhver lovlig ytring om hende er i øvrigt acceptabel, da hun er en kendt producent af fake news.”

Chili Djurhuus: Grov tone er ikke acceptabel

Trusler er ulovlige, men grove kommentarer om, at Chili Djurhuus eksempelvis er en feltmadras eller en klam kælling, er ikke nødvendigvis ulovlige.

Chili Djurhuus tager skarpt afstand fra den tone, som mange af kommentarerne har. Det er også derfor, hun står frem og opfordrer journalister til at stå sammen imod den slags.

”Jeg mener ikke, at en grov tone er eller skal være acceptabel. Hverken på sociale medier eller andre steder. Det er også derfor, jeg står frem. Vi skal alle tage afstand fra det, når vi ser det – kommenter det, anmeld det,” siger hun.

Chili Djurhuus sammenligner med, at man heller ikke ville acceptere det, hvis en person blev kaldt en møgluder i Netto.

”Så ville alle forhåbentlig bryde ind. Du vil ikke acceptere sådan en adfærd, men det vil du åbenbart på sociale medier. Men det ødelægger al dialog. Jo mere uenige I er, desto pænere skal I tale til hinanden.”

Derudover har hun ikke meget til overs for Rasmus Paludans påstand – som også er en del af Stram Kurs’ Facebook-opslag – om, at hun skulle være producent af fake news i sagen om barnekisten.

”Jeg har næsten ikke lyst til at kommentere sådan en påstand, for selvfølgelig er jeg ikke producent af fake news,” siger hun og tilføjer:

”Men hvis vi skal tage den: Går man ind på vores artikler, står der, som man kan se på Stram Kurs’ egen video, at medlemmerne af Stram Kurs råber og demonstrerer, mens der er en barnekiste. Derudover kontakter vi også Rasmus Paludan, der er citeret for, at han tror, det er et setup fra Islamisk Trossamfund,” siger hun.

”Vi kontakter også Islamisk Trossamfund, som fortæller, at der er sørgende i moskéen. Vi forholder os kun til det, kilderne fortæller. Det tænker jeg ikke er fake news.”

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Lokaljournalist udsat for nethad: ”Jeg tror, vi er flere, end vi regner med”">

Lokaljournalist udsat for nethad efter barnekistesag: ”Det var godt nok voldsomt”

10. MARTS 2020
Civilklædt agent skærmede Paludan fra kritisk journalist

Civilklædt agent skærmede Paludan fra kritisk journalist

16. MAJ 2019