Lokaljournalist udsat for nethad efter barnekistesag: ”Det var godt nok voldsomt”

De seneste uger er lokaljournalist Chili Djurhuus blevet udsat for trusler og hadbeskeder for sine artikler om Stram Kurs’ demonstration ved en barnekiste i København. Hun opfordrer andre til at gribe ind på sociale medier (Præciseret den 11/3 kl. 10.06)

”Væmligboer”, ”møgkælling” og ”klamme ludersæk”.

Det er nogle af kommentarerne under et opslag på Stram Kurs’ facebookside om Minby-journalisten Chili Djurhuus, hvor hun bliver beskyldt for at hade Stram Kurs og være en del af den yderste venstrefløj.

”42-årige Chili Djurhuus har al mulig grund til at angribe Stram Kurs, som hun hader af hele sit hjerte,” står der blandt andet i opslaget.

Baggrunden for opslaget er en række artikler på Minby.dk om Stram Kurs’ demonstration ved en børnekiste, hvor Chili Djurhuus er medforfatter.

Efter opslaget har hun modtaget utallige hadbeskeder på Facebook.

”Lige til at starte med blev jeg sådan lidt: Puha, det var godt nok voldsomt,” fortæller Chili Djurhuus.

Vil smide hende i køleboks

Chili Djurhuus kritiserer ikke, hvad Stram Kurs skriver om hende, men kommentarsporet under opslaget, som hun oplever som ubehageligt.

”Jeg har anmeldt to af kommentarerne til politiet. Den ene indikerer, at jeg skal smides i en køleboks, og at der skal hældes tændvæske ud over mig. En anden har skrevet, at jeg skal smides i en gylletank og drukne,” siger hun.

Det er ikke første gang, at Chili Djurhuus bliver udsat for had og trusler.

”Da jeg var muldvarp i forbindelse med dokumentaren ’Daginstitutioner bag facaden’, modtog jeg også mange modbydelige privat-beskeder fra pædagoger, som passer børn til daglig,” siger hun.

”Vi har et kollektivt ansvar for at passe på hinanden”

Chili Djurhuus har valgt at stå frem, fordi hun vil vise, hvad journalister bliver udsat for, når de stikker hånden ind i et hvepsebo. Hun mener, at tonen online er meget hård, og at den er ekstra hård over for journalister.

Efter Chili Djurhuus skrev om demonstrationen, har Berlingske undersøgt forløbet. Avisen kunne fortælle, at der formentlig ikke var et lig fra et barn i kisten, da demonstrationen fandt sted – selvom der tidligere på dagen havde været en begravelse af et barn i moskéen.

Hun tror ikke, hun er den eneste journalist, der modtager hadbeskeder og kommentarer fra folk, som er utilfredse med journalistikken.

”Jeg tror, vi er flere, end vi regner med,” siger hun.

Hun håber, at flere vil stå op imod mennesker, der anvender en grov tone over for andre på sociale medier på samme måde, som man ville have gjort i den virkelige verden.

”Jeg tænker, at vi sammen bliver lidt stærkere. Vi har et kollektivt ansvar for at passe på hinanden, hvad enten det er på sociale medier eller i køen i Netto,” siger hun.

Kommer dette til at påvirke din journalistik fremover?

”Hvis det gjorde det, så skulle jeg ikke have været journalist. Selvfølgelig er det ubehageligt, at folk bruger alle mulige uskønne ord om mig, men jeg er ikke blevet mere bange for at lave kritisk og undersøgende journalistik,” siger hun.

Journalisten har skrevet til Stram Kurs for en kommentar.

Præciseret 11/3 klokken 10.06: Journalisten har præciseret, at der formentlig ikke lå et lig i den barnekiste, som er omtalt i artiklen – selvom der tidligere på dagen havde været en begravelse af et barn i moskéen.

17 Kommentarer

Martin Sommer
20. APRIL 2020
Det kollektive ansvar, der nævnes, gælder, det kun ikke-muslimer? For muslimer er da sk.deligeglade med det danske samfund og dets normer, så længe samfundet, indtil videre, indordner sig muslimske normer.
Henrik Lind Jørgensen
12. MARTS 2020
@Henrik Finn Edtwodth Andersen: Forhold dig til fakta om, hvordan journalister og medier arbejder, og hvis du ikke kender fakta, så skaf fakta. Beskylder du også din læge eller advokat for at snakke uden om? Eller ved du vitterligt alt? God kamp derude.
Henrik Finn Edtwodth Andersen
12. MARTS 2020
Kære Peter,

Forhold jer nu til fakta.
Peter Simonsen
12. MARTS 2020
https://www.edtwodthnb.dk/

Henrik Finn Edtwodth Andersen er kandidat for Nye Borgerlige og 'kæmper for dansk suverænitet, kultur og værdier' og har websitet 'danmarksfremtid.dk' under hashtagget 'Tagdanmarktilbage'

Altså helt ærlig....man skal vist tage hans kritik af et medie, der er kritisk over for Rasmus Paludan med et ret heftigt gran salt.....
Henrik Finn Edtwodth Andersen
12. MARTS 2020
Henrik Lind Jørgensen, forhold dig til fakta i denne og mange andre sager, i steder for det sædvanlige fnidder og snakken uden om.

Flere