Tv halter efter journalistikken på print, digitalt og lyd, mener Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Lisbeth Knudsen.
Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Lisbeth Knudsen, langer ud efter DR og TV2's nyheds-tv.
"DRs nyhedsudsendelser har fået – særligt i den store pakke om søndagen – en massiv overvægt af kritiske sundheds-, børnemishandlings- og psykiatri-historier og TV2's nyhedsudsendelser har fået en overvægt af krimi-historier og udlands stand ups. De obligatoriske og mange live- interviews er i alt for mange situationer blevet til konfrontatoriske øv-bøv skænderier, man ikke bliver meget klogere af med politikere og aktører, som mange gange slet ikke er den rigtige adressat til problemet," skriver Knudsen i sin blog på b.dk.
Hun ærgrer sig over, at tv-journalistikken – i hendes optik – står stille.
"I de trykte og digitale medier sker der i disse år en eksplosiv udvikling af journalistikken og de journalistiske fortælleformer. Ja selv på det meget traditionelle radio-område er der sket noget. Nu er det på tide, at tv-journalistikken på nyhedsområdet også får en fornyelse."
Lisbeth Knudsen henviser til, at både DR og TV2 har overskud. Derudover lancerede DR i marts "Et skarpere DR", mens TV2 snart melder deres nye strategi ud. Ifølge Knudsen tager ingen af de to store kanaler specielt hensyn til nyhederne.
"… DR [har foretaget] den helt håbløse beslutning at flytte den sene TV-Avis fra kl. 21.00 til 21.30, hvorefter de vigtige magasinprogrammer på DR1 med dybde og perspektiv – med undtagelse af det populære Kontant – kommer til at ligge lige oven i TV2's sene nyheder. Årsag; At få mere plads til det mere underholdende bånd af udsendelser ala »Hammerslag« og »Restaurant bag tremmer« mellem første og anden TV-avis, fordi nyhedsudsendelserne i sig selv ikke længere trækker seere ind i tilstrækkeligt antal," skriver Lisbeth Knudsen.
Hun fortsætter:
"Hvad man savner i strategierne hos både DR og TV2 er, hvordan selve nyhedsgenren i de store nyhedsudsendelser kan udvikles og i sig selv gøres mere interessant, så det ikke bliver en pligt-pille, der skal skylles ned omgivet af let underholdning."
3