DR laver chefrokade for at styrke newsroom og podcasts

Morten Tvegaard, der de seneste år har været chef på Christiansborg, rykker tilbage i DR Byen, hvor han skal være chef for ’P1 Orientering’. Samtidig udvider DR antallet af chefer i newsroom

DR Nyheder vil styrke sit fokus på dagens nyheder og nyhedspodcasts og rykker i den forbindelse rundt på afdelingens chefer.

Rokaden indebærer, at Morten Tvegaard, der de seneste år har været chef på Christiansborg, rykker tilbage i DR Byen, hvor han skal være chef for ’P1 Orientering’ og i perioder også skal fungere som chef for newsroom.

Radioavisens chef, Thomas Gadsbølle, skal ligeledes indgå i rollen som chef for newsroom, så der i alt er fire mennesker til at varetage den opgave.

”Vi haft har et behov for at udvide antallet af chefer, der tager rollen som chef for newsroom. Der har været to det seneste års tid. Der har vi brug for lidt flere kræfter til at dække opgaven dagen igennem og året rundt,” siger nyhedschef i DR, Thomas Falbe.

Større fokus på udvikling af nyhedspodcasts

Claus Cancel skal dermed ikke længere stå i spidsen for P1’s eftermiddagsprogram, men fortsætter som chef for ’P1 Morgen’ og nyhedspodcasten ’Genstart’. Han skal derudover have fokus på at styrke DR’s nyhedspodcasts, der for nyligt er blevet udvidet med ’Rigsretsreporterne’.

”Claus’ opgave har været meget stor og krævende med mange mennesker. Vi har brug for at fokusere noget af chefkraften på den opgave, som han har og i højere grad har fået med at udbygge vores podcastportefølje,” siger Thomas Falbe.

”Vi vil gerne sikre, at vi har det rigtige miljø og kan samle kræfterne for at lægge mere tryk på udviklingen af nye formater til podcast.”

Michael Elsborg, der i dag er redaktør på DR’s Christiansborg-redaktion bliver konstitueret chef for redaktionen.

”Nu har vi foreløbigt konstitueret Michael Elsborg på Christiansborg, mens vi afventer, hvad der sker rundt omkring os, inden vi beslutter, hvordan det endeligt skal se ud. Vi venter også på et medieforlig og konsekvenserne af det, før vi beslutter, hvordan organisationen mere langsigtet skal se ud,” siger Thomas Falbe.

 

0 Kommentarer