Uskyldig hyggesjov fra tv-kendisser

På Folkemødet skulle værterne Janni Pedersen og Troels Mylenberg interviewes om humor i nyhedsformidlingen. Det blev mere en session med jokes. ”Jeg er slet ikke sjov, jo til julefrokoster, synes jeg selv. Jeg kan sige: Kan jeg få tungen op i min ende?!” sagde Troels Mylenberg

”Vi skal tale humor i nyhedsformidlingen. Det er der ikke meget af, men er der nogen, der forstår at bringe det ind, så er det de to her.”

”Det nye hotte par på TV2 News.”

Sådan indledte Nanna Holst, journalist på TV 2 Regionerne en interviewsession på Folkemødet på spiseterrassen foran Grønbech Hotel. Midt i Allinge og lidt tilbagetrukket fra den pulsende havnepromenade.

Regionerne ville sammen med Altinget gerne høre, hvordan værtsparret Janni Pedersen og Troels Mylenberg fra News & Co får ”humor og personlighed ind i traditionelle, 'hårde' nyhedsudsendelser.”

De to værter skulle starte med at fortælle vittigheder til hinanden. Janni Pedersen forstod ikke pointen i den første vittighed, hun fik udleveret – og Troels Mylenberg brød ind:

”Sådan er det med dig, du forstår ikke det, du læser op.”

Publikum grinede.

”Jeg har fået farmorarme”

Derpå præsenterede Nanna Holst de to værter for publikum.

"Jeg kan sige:​ 'Kan jeg få tungen op i min ende?!' Den går også med pølsen. Så er I advaret. Det er det sjoveste ved mig," siger Troels Mylenberg. Foto: Klaus Holsting

Janni Pedersen har for nylig vundet titlen som årets kvindelige studievært fra Billed-Bladet, og den kvindelige News-vært fortalte, at hun blev ovenud glad og fremhævede, at hun jo for nylig fyldte 50.

”Og jeg har fået farmorarme, så det var så dejligt.”

Troels Mylenberg brød ind:

”Jeg har aldrig vundet noget!”

Janni Pedersen: ”Du har vundet mig!”

Publikum grinede.

Nanna Holst præsenterede derpå Troels Mylenberg:

”Troels, du er jo nomineret til Årets Fynbo, selv om du er født i Hellerup!”

Troels Mylenberg:

”Og jeg er lidt tyk i det og også god at snakke med!”

Publikum grinede.

Nanna Holst:

”Hvad betyder det for dig at få en pris for lune og godt humør?”

Troels Mylenberg: ”Nu fik jeg den jo ikke!”

Publikum grinede.

What You See Is What You Get

”Hvor meget skal man investere sig selv i det job, I har?” spurgte Nanna Holst de to værter.

Janni Pedersen forklarede, at der ikke er nogen, der ved noget som helst om hendes barndom, og at hun er forholdsvist privat.

”Men jeg er sådan en type: What You See Is What You Get. Hvis jeg er ked af det, har menstruationssmerter eller har skændtes med min mand, så ved folk det.”

”Eller hvis du synes, dine bryster sidder skævt. Det syntes du nemlig sidst,” brød Troels Mylenberg ind.

Publikum grinede.

Janni Pedersen forklarede:

”Vi har sådan et kameraskud, hvor vi står i en næsten total, når vi er klar med News & Co. Så står jeg der, og så kommer jeg til at kigge, og så kan jeg se, at det ene hænger lidt længere nede end det andet.”

Troels Mylenberg brød ind:

”Sådan har jeg det slet ikke!”

Publikum grinede.

Kun sjov til julefrokoster

Nanna Holst spurgte:

”Hvad er det sjoveste ved Troels?”

Troels Mylenberg svarede selv:

”Jeg er slet ikke sjov, jo til julefrokoster, synes jeg selv. Jeg kan sige: 'Kan jeg få tungen op i min ende?!' Den går også med pølsen. Så er I advaret. Det er det sjoveste ved mig.”

Janni Pedersen fremhævede sin nye tv-makker:

”Troels er et af de klogeste mennesker, jeg kender. Hans spørgsmål er noget længere end mine, og jeg bliver meget klogere af at høre dem. Og så gider han at snave om morgenen!”

Publikum grinede.

Sessionen sluttede med, at de to værter redegjorde for, hvad de skal lave resten af dagen. Og den står blandt andet i fodboldens tegn.

JOURNALISTEN ANMELDER FOLKEMØDET

Arrangement:

Interview:

Mylenberg & Pedersen om at få humor og personlighed ind i traditionelle, 'hårde' nyhedsudsendelser.

Nyhedsudsendelser, hvor værten læser sin tekst op fra en prompter, er typisk præget af stor alvor og ikke de store muligheder for personligt spræl. Men når Janni Pedersen i vinter blev kåret som Årets Kvindelige Nyhedsvært af Billed Bladets læsere, så hænger det helt sikkert sammen med en personlighed og humor, man sjældent støder på i nyhedsformidlingen.

Og når Troels Mylenberg, daværende chefredaktør på Jysk Fynske Medier, på samme tidspunkt var nomineret til Årets Fynbo, så var det ikke mindst for hans evne til at være ”lyttende og alligevel kritisk og med en dejlig portion lune og glimt i øjet” i landsdækkende medier.

Mylenberg bor på den fredelige Thurø i det Sydfynske Øhav, Pedersen i den hippe del af pulserende Nørrebro. Vi undersøger hvad det betyder for deres humoristiske tilgang, hver for sig og sammen.

Vi lægger stemningen på spiseterrassen foran Grønbechs Hotel med et raskt joke-battle – så vidt muligt på hver deres lokale dialekt.

Arrangør:

TV 2 Regionerne, Altinget.

Deltagere:

Troels Mylenberg, Journalist og vært, TV 2 News

Nanna Holst, Journalist, TV 2 Regionerne

Ole Huld, Cross Media Producent, OleHuld&

Janni Pedersen, Journalist og vært, TV 2 News

Journalistens dom:

De to værter skulle interviewes om, hvordan de bruger humor i den hårde nyhedsformidling. Det kræver solid forberedelse af både interviewer, i form af eksempler, og fra værterne, i form af refleksion over eksemplerne. Den del lykkedes ikke. De to værter fik heller ikke, som det ellers fremgik af programteksten, fortalt om humor set fra hver deres geografiske ståsted.
Men de to tv-kendisser gav noget af sig selv i forlængelse af Nanna Holsts spørgsmål og formåede at skabe en lun ping-pong i alliance med publikum, der dermed nok fik, hvad de kom efter lørdag formiddag. Vi hyggede os. Med en anden programtekst, havde mikrofonuddelingen derfor været mere generøs.

 

Journalisten anmelder udvalgte arrangementer på Folkemødet. Vi giver 1 til 6 mikrofoner. Vores kriterier er: Brændte deltagerne igennem? Blev emnet tilført noget nyt? Blev publikum inddraget? Blev der svaret på de spørgsmål, som blev stillet? Og var der Folkemøde-stemning – humor, nærvær og uhøjtidelighed?

0 Kommentarer