
Direktør for a-kassen AJKS Linda Garlov. Foto: Thomas Tolstrup
Efter den første bølge af coronakrisen var ledighedstallet hos A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS) på 500. Det vil sige 500 ud over de cirka 1.800 ledige, som A-kassen har normalt.
Nu står 762 medlemmer registreret som ledige ud over de 1.800.
Corona-kurven over antal ledige peger stejlt opad, og direktør for a-kassen AJKS Linda Garlov tror, der vil gå lidt tid endnu, før kurven begynder at pege nedad igen.
”Der er ingen tvivl om, at vi har rigtig mange flere ledige end normalt. Min bekymring er, at ledigheden vil fortsætte med at stige, men jeg er sikker på, at der vil ske en ændring, når vi åbner samfundet igen. Jeg har et håb om, at når vi kigger på de her tal om et halvt år, så ser det ikke nær så slemt ud længere,” siger hun.
Journalisten har tidligere skrevet, at lige under 11 procent af medlemmerne i AJKS er berørt af ledighed, og at tallet er højere, end da ledigheden toppede efter finanskrisen. Siden da er der sket et lille skift, hvor nogle medlemmer er kommet tilbage i arbejde, mens andre har meldt sig ledige. Dog ligger tallet stadig omkring 11 procent.
Håber på en ændring
Lige nu har regeringen suspenderet alle krav til beskæftigelsesindsatsen, der blandt andet går ud på, at man som ledig skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet og søge minimum to jobs om ugen.
Ifølge Linda Garlov bruger a-kassen mange ressourcer på de bureaukratiske processer, der skal sikre, at medlemmerne ikke snyder. Under coronakrisen har hun erfaret, hvordan suspensionen af kravene har frigivet tid hos de ansatte, som de kan bruge på at hjælpe medlemmerne i arbejde.
Det er en erfaring, hun vil tage med sig videre.
”Mit bud er, at medlemmerne kan komme i bedre beskæftigelse, hvis vi kunne bruge vores ressourcer på noget, der hjælper dem, i stedet for at sidde og kontrollere, om de nu har udfyldt det skema, de skulle,” siger hun.
Derfor vil hun arbejde for at mindske de bureaukratiske krav til kontrol fremover.
”Hele den mistænkeliggørelse, der ligger i selve systemet i forhold til de arbejdsløse, håber jeg, vi kan lave om, så vi i højere grad kan stole på, at vores medlemmer rent faktisk er aktive arbejdssøgende og gerne vil i arbejde. Så kan vi frigøre ressourcer, som kan bruges til at hjælpe dem med at komme i arbejde,” siger hun.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.