search

Hvordan endte Rasmus Paludan til pressemødet i Statsministeriet?

Med et pressekort om halsen fik Rasmus Paludan i går adgang til statsministerens pressemøde om corona. Jeg var der ikke som politiker, siger han (Opdateret med kommentar fra Rasmus Paludan)

Da statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag aften holdt pressemøde om coronavirusset, var der ikke kun spørgsmål fra for eksempel TV 2 Nyhedernes Hans Redder og Bertil Fruelund fra Ritzau. Også stifteren af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, stillede spørgsmål. Blandt andet om, hvordan statsministeren så de aktuelle indgreb i forhold til grundlovssikrede rettigheder.

Rasmus Paludans tilstedeværelse i pressekorpset vakte undren og kritik på sociale medier.

Rasmus Paludans deltagelse ved pressemødet blev blandt andre omtalt af Ekstra Bladet.

Mange udsteder pressekort

Dansk Journalistforbund er ikke det eneste sted, man kan få udstedt et pressekort.

Forskellige former for pressekort udstedes blandt andre af Danske Medier, Dansk Magisterforening, Djøf, Bibliotekarforbundet, organisationen FAF og Jordbrugsakademikernes forening.

I går skrev DJ-formand Tine Johansen på Twitter:

Man kan også få pressekort gennem for eksempel Djøf. Og det er netop Djøf, der har udstedt pressekortet til Rasmus Paludan. Det har han tidligere oplyst til Journalisten.

Statsministeriet bestemmer

Rasmus Paludan forklarer, at han tidligere har deltaget i pressemøder arrangeret af fx Københavns Politi.

”Så jeg synes ikke, det var så mærkeligt, at jeg var til stede i går. Det var jo trods alt et meget betydningsfuldt pressemøde,” forklarer han.

Rasmus Paludan siger, at hans pressekort blev undersøgt meget grundigt af en medarbejder fra Statsministeriet, før han kom ind.
Rasmus Paludan var ikke mødt op som politiker, men som repræsentant for onlinemediet Frihedens Stemme.

”Hvis jeg havde været der som politiker, havde jeg spurgt om noget helt andet,” fortæller han.

Rikke Gjøl Mansø er DR-reporter og formand for Presselogen. Hun repræsenterer dermed journalister med såkaldt privilegeret adgang til Folketinget.

”Pressemødet i går fandt sted i Statsministeriet, og selv om det er samme bygning som Folketinget, er det to forskellige institutioner. I Statsministeriet sætter de deres egne regler for, hvem der kan komme ind.”

Hun tilføjer, at det på grund af coronakrisen kun er journalister med privilegeret adgang, der kan komme ind til pressemøderne i Folketinget, fordi Folketinget ikke ønsker for mange mennesker samlet på ét sted.

”Mig bekendt har der ikke været et eneste pressemøde i Folketinget i denne tid. Så journalister uden privilegeret adgang til Folketinget er ikke blevet snydt for pressemøder herinde. Til gengæld har de ikke kunnet interviewe politikere på Borgen i forbindelse med hastelovgivningen,” forklarer Rikke Gjøl Mansø.

Hurtigt ude igen

Pressefotograf Anthon Unger var til stede for Ekstra Bladet og tog nogle billeder af Rasmus Paludan, da han stillede sit udstyr op.

”Der blev lige løftet et par øjenbryn, da han trådte ind i lokalet med et pressekort om halsen. Jeg tænkte: Begynder han nu at råbe op? Men han gjorde faktisk ikke meget væsen af sig. Da pressemødet var slut, var han hurtigt ude ad døren,” sammenfatter Anthon Unger.
(Opdateret klokken 12:40 med kommentar fra Rasmus Paludan)

Kommentarer
7
Henrik Lind Jørgensen
18.03.20 10:46
"Sagde hun lige Paludan", spurgte min datter på 11, da vi så pressemøde. "Ja, det syntes jeg også, men det kan ikke være ham," svarede jeg. Så gjorde Mette Frederiksen det igen, og jo - så så vi ham. Virkeligheden overgår fantasien, og vi må da sige, at tingene smelter sammen. Paludan er politiker, mediemand, aktivist, PET-beskyttet (var hans livvagt i baggrunden?) med meget mere. Der er mere end nogensinde brug for, at journalister først og fremmest er journalister. Dem, der vil være noget andet, de kan sagtens være det, men så skal de ikke stille sig an på den måde. Det er jo til grin med "medier" som Frihedens Stemme og Den Korte Avis. Så har jeg mere sympati med Den Korte CoronAvis, men det er i det mindste ærligt og deklareret.
Fremhævet af Journalisten
Amalie Albrechtsen Rigtrup
18.03.20 11:18
"Journalisten forsøger at få en kommentar fra Rasmus Paludan."

Det behøver I altså virkelig ikke...!
Fremhævet af Journalisten
Peter B. Thomsen
18.03.20 13:29
Hvis det er Statsministeriet selv og ikke Folketingets Presseloge m.fl., der bestemte, hvem der blev lukket ind til pressemødet, hvorfor har Journalisten så ikke spurgt Statsministeriet?
Fremhævet af Journalisten
Hans Mortensen
18.03.20 13:46
Han kom efter to ting. Et martyrium og opmærksomhed. Ved at lukke ham ind og give ham ordet, fratog Mette Frederiksen ham muligheden for at blive martyr. Men opmærksomheden leverer mit fagblad.
Fremhævet af Journalisten
Niels Riis Ebbesen
18.03.20 23:26
@Hans Mortensen, journalist i er ikke en beskyttet titel, det noget som enhver kan kalde sig, så der er ikke fugls føde på historien om, at ‘han’ har anskaffet sig et pressekort.


Og hvis vi vil værne om ytringsfriheden, så er vi nødt til at kæmpe for, at ‘han’ på lige fod med alle andre skal ha’ ret til at udgive et medie, hvor ‘han’ publicere ‘hans’ synspunkter.

Men vi er på ingen måde forpligtet til, give ‘ham’ omtale og være mikronholder der viderbringer hans synspunkter.
Fremhævet af Journalisten
Jørgen Bergholdt
20.03.20 20:04
han skulle forbydes adgang til alle offentlige medier, og ikke have politibeskyttelse
Fremhævet af Journalisten
Jens Vallentin
21.03.20 10:08
Paludan synes hans tilstedeværelse i betragtning sf mødets store betydning!!
Dermed mener han sikkert at han var mere end egnet til tilstedeværelse i betragtning af sin egen person ???
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen