search

Brian Weichardt om uelegant optræden: ”Jeg kom til at lyde sur og aggressiv”

Ekstra Bladets Brian Weichardt har fået kritik for sin optræden på mandagens corona-pressemøde med myndighederne. Fremover vil han spørge mere elegant og med lavere decibel

”Ved I hvad Ekstra Bladet; fuck jer og jeres latterlige lortespørgsmål!!!!!!!”

Sådan lød en af flere kritiske kommentarer på Twitter under myndighedernes pressemøde om coronakrisen mandag. Kritikken var rettet mod Ekstra Bladets reporter Brian Weichardt, der med en række spørgsmål på pressemødet forsøgte at få svar på regeringens grundlag for at lukke grænsen.

Han afbrød flere gange sundheds- og ældreminister Magnus Heunickes talestrøm og sluttede til sidst selv af med kommentaren:

”Okay, det får vi ikke svar på – vi lukker den der.”

I dag giver Brian Weichardt dog sine kritikere ret i, at den lige fik en tand for meget på pressemødet.

”Jeg kom til at lyde enormt sur og aggressiv, fordi jeg fornemmer, at han ikke svarer på spørgsmålet. Det kunne jeg sagtens høre, da jeg så det bagefter. Men i situationen kunne jeg ikke,” siger Brian Weichardt.

Pressemøde er ikke til at bore ud

Trods erkendelsen fastholder Brian Weichardt, at selve spørgsmålet ikke fejlede noget. Men måske var det kikset formuleret – og forummet var ikke det rigtige.

”Selvfølgelig skal vi kunne spørge magthaverne, hvorfor de træffer de enorme beslutninger, de gør. Men et pressemøde er måske bare ikke stedet, hvor man sidder og spørger igen og igen for at bore noget ud. Det fyldte for meget og skulle have været mere elegant,” siger reporteren og tilføjer:

”Det skal altid være sådan, at svarene fylder mere end spørgsmålene. Her fyldte spørgsmålene mest, og så har man jo fejlet.”

Lavere decibel næste gang

Brian Weichardt oplever, at den tilspidsede situation omkring coronakrisen får nogen til at mene, at pressen bør skrue ned for de kritiske spørgsmål til myndighederne.

”Der er mange, der gerne vil have, at pressen tester de beslutninger, der bliver taget. Men der er også mange, der synes, at nu skal magthaverne have fred til at styre os igennem krisen,” siger han.

I sidste uge mindede politisk redaktør på Avisen Danmark Thomas Funding sine kolleger om, at vi skal huske at gå kritisk til myndighederne i coronadækningen. Brian Weichardt har da heller ikke tænkt sig at pakke de kritiske spørgsmål væk, næste gang han skal dække et af de mange pressemøder i denne tid.

”Men næste gang vil jeg ikke virke, som om jeg går amok på manden. Det har jeg heller ikke gjort ved de andre pressemøder. Set i bakspejlet skulle jeg have spurgt om det samme i går, men lidt mere elegant og med lavere decibel,” siger han.

Kommentarer
5
Ole Sønderby Petersen
19.03.20 17:40
Jans spørgsmål var gode og rigtige. TAK.
I disse krisetider savner vi den kritiske presse og magten har frit spil.
Fremhævet af Journalisten
Mogens Havnsøe Petersen
20.03.20 06:39
Han spørger, hvilket beslutningsgrundlag regeringen har til en given situation under en krise, og har så oppustet selvforståelse, at han mener, det skal ministeren svare på under et pressemøde, hvor hele nationen kigger på. I øvrigt var det om de grænselukninger, som nu stort set alle lande har gennemført. Fint at være sporhund, mindre fint at være i journalistik for at lufte eget ego.
Mogens
DjF medlem nr 2915 (DjH 1975-79)
Fremhævet af Journalisten
Hanna Simpanen Konyher
20.03.20 19:58
Hvorfor hører man om alle coronatilfælde i de vestlige lande på nær antallet i Finland. Hvorfor holdes det hemmeligt.Skulle det være fordi, det bliver håndteret med saunabade. Det er der ingen, der undværer mere end en uge.Overlever Virus temperaturer over !00 grader celcius. Hvor får man svar? m.v.h. Hanna

P.s. Forbliv med at lyde sur og aggressiv, så trænger budskabet måske ind!
Fremhævet af Journalisten
Kim Barren
20.03.20 21:09
Kan EB ikke skaffe en kravlegård til Brian W? Så kan han kravle rundt her. Lege og råbe, som han har lyst til? Nå jo, det har han fået på eb.dk!!
Fremhævet af Journalisten
Dorte Larsen
18.08.20 16:26
Jeg var engang til et pressemøde, hvor en kollega mistede tålmodigheden med det boligpolitiske panel.
Han slog en flad hånd i bordet, lænede sig lidt frem og udbrød: - Lad os så få lorten på bordet!
Ævlebævle-panelet fik tungen lidt mere på gled.
Der er skam god mening med verdens Brianner.
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen