Brian begik 100 procent en fejl: ”Det er ikke kun os, det skal være sjovt for”

Radio24syv har fjernet promovideo for programmet ’100 % Brian’, hvor forbindelsen ryger til Özlem Cekic i metroen. Det sker, efter at hun har kritiseret videoen. ”Det var ment som en joke, men det var nok sjovere i tanken end i virkeligheden,” siger vært Brian Weichardt

”Hallo?”

”Hallo. Kan du høre mig Özlem?”

”Jamen, jeg er i en metro, jeg kan ikke høre dig.”

Sådan lyder den knitrende ordveksling mellem Brian Weichardt, radiovært og politisk redaktør på Radio24syv, og debattør Özlem Cekic i en promovideo for radioprogrammet ’100 % Brian’.

Klippet er taget fra en af udsendelserne og skulle på Facebook og Twitter gøre opmærksom på programmet.

Men efter kritik fra Özlem Cekic på Twitter af promovidoen har Radio24syv nu fjernet den igen.

”Det var en joke, som nok var sjovere i tanken end i virkelighedens verden. Derfor har vi pillet den af igen,” siger Brian Weichardt.

”Jeg kan ikke den dag”

Özlem Cekic kritiserede videoen på Twitter, fordi hun mener, den giver et misvisende billede af hendes lyst til at stille op til interview.

”Jeg har en sindssyg dag og har ikke mulighed for at stille op,” siger Özlem Cekic til Journalisten om opkaldet.

”Han udstiller mig som en, der ikke vil stille op, men jeg kan ikke den dag. Hver gang man ikke kan, skal man så udstilles som en, der ikke vil? Jeg stiller gerne op, jeg forklarer mig gerne, og jeg siger undskyld, hvis jeg har dummet mig. Men jeg synes, det er urimeligt at blive udstillet som én, der ikke vil, når jeg ikke kan,” siger Özlem Cekic.

Brian Weichardt erkender, at videoen var en fejl.

Var det 100 procent en fejl at lave den promovideo?

”Ja. Det kan du godt sige. Det er en fejl, fordi joken ikke er sjov for Özlem,” siger han.

Var videoen misvisende i forhold til Özlem Cekics mulighed for at stille op?

”Jeg tænkte over, at vi skulle sørge for kun at skrive, at du kan høre os, men Özlem kan ikke. Ud over opkaldet, som vi bragte i programmet, ringede jeg også til hende flere gange og indtalte en besked,” siger han.

”Det er ikke meningen, at vi skal inkriminere hende. Det er vores erfaring, at det er svært at få folk til at stille op, og derfor bånder vi det. Jeg siger også klart til hende, at vi optager det. Det er bragt i radioen, fordi det er vigtigt at lade lytterne vide, at vi forsøger at få fat på folk,” siger Brian Weichardt.

”Brians program er ikke verdens centrum”

Han ville gerne interviewe Özlem Cekic, fordi hun på Facebook kritiserede et opslag fra en Venstre-politiker, der mente, at Greta Thunberg og Rasmus Paludan var sammenlignelige i forhold til deres gennemslagskraft på sociale medier.

”Når man er debattør, skal man kunne uddybe og forklare, hvad man skriver til sine mange følgere. Hun siger så, at hun ikke kan hele dagen. Det er jeg dødtræt af. Så jeg løber ind og ringer og tænker, at hvis hun er ved telefonen nu, så kan hun nok lave et interview,” siger han.

Derfor står han også 100 procent inde for, at lydbidden med Özlem Cekic er med i selve programmet.

”Det står jeg totalt ved, at vi bragte,” siger han.

”Hun kan sagtens vende tilbage og bruge to minutter på at svare på, hvad hun rent faktisk mente. Det bør være sådan, at man lægger sig i selen og vender tilbage på det opkald,” siger han.

Det var bare ikke muligt, lyder det fra Özlem Cekic.

Det var simpelthen ikke muligt at finde de to minutter til et telefoninterview?

”Brians program er ikke verdens centrum. Jeg vil ikke sætte verden til side for ham. Jeg havde ikke tid,” siger hun.

”Jeg er langt hen ad vejen enig i, at magthaverne ikke stiller nok op. Men jeg synes ikke, fremgangsmåden her er i orden, når jeg ikke kan. Han har ret til at ringe til dem, han har lyst til. Men man har også ret til at sige, at man ikke har tid eller ikke kan medvirke.”

Men han har vel ret til at fortælle og vise lytterne, at du ikke kunne?

”Jeg synes, det er umoden journalistik,” siger hun.

Weichardt: Bør kunne finde to minutter

Brian Weichardt mener ikke, at Özlem Cekic har en pointe i, at hun ikke kunne finde to minutter i løbet af en hel dag.

”Jeg tror, at hvis hun virkelig, virkelig gerne ville have svaret, så havde der nok været tid til at smide en sms, hvor vi kunne have aftalt detaljerne. Det skete ikke. Og det undrer mig faktisk,” siger han.

Özlem Cekic roser, at Brian Weichardt og Radio24syv har taget promovideoen ned.

”Jeg er glad for, at han anerkender, at det er en fejl. Det er ret fedt, når folk gør det. Det viser, at folk lytter, og det er jeg glad for,” siger Özlem Cekic.

4 Kommentarer

Jens Røgind, pensionist
3. OKTOBER 2019
Ja, det hedder vel "anerkende" (påskønne, bifalde, agte osv.)
Men i bund og grund en underholdende artikel - i modsætning til den evige palaver omkring FU, HB og div. delegeretmøder.....
Christine Elisabeth Møller
3. OKTOBER 2019
Kære Helle Jørler. 'Inkriminere' findes faktisk ifølge Dansk Sprognævn. 'Anderkende' er derimod en klar fejl, som er blevet rettet :)
helle jørler
3. OKTOBER 2019
"inkriminere?" Findes ikke på dansk.
"anderkender?" Findes ikke på dansk.
Helt utåleligt selvoptaget holdning, at man ikke respekterer, at en kilde siger fra på en given dag. "Umoden journalistik" dækket det nok glimrende.
Vh
Michael Kjærgård
2. OKTOBER 2019
Man forstår at begivenheder omkring Radio24syv er kernestof for Journalisten. Forleden var der også noget med en mand med en hammer. Begivenheder omkring DJ kommer til gengæld ret langt nede på listen, i hvert fald kan jeg ikke finde nogen nyhed om at FU indstiller til HB at indkalde til ekstraordinært delegeretmøde. Men måske er det ikke vigtigt.

Læs også

Bjerningsaktion for ramt radio: Så amputeret bliver fremtidens Radio24syv

Næsten en tredjedel af Radio24syv forsvinder: Sådan kommer radioen til at se ud i fremtiden

24. SEPTEMBER 2019

Politisk reporter meldte sig ind i Venstre – læs her hvorfor

07. NOVEMBER 2017

“Jeg håber, Thulesen Dahl bliver rigtig glad for lyden af Vesterhavet”

29. MARTS 2019