Hansen Media betaler ikke sine freelancere

Medieselskabet Hansen Media, som står bag MM og magasinet Monitor, har ikke penge til at betale sine freelancere. Enkelte journalister må muligvis vinke farvel til 25.000 kroner. Chefredaktør lover dog, det lysner til efteråret.

Medieselskabet Hansen Media, som står bag MM og magasinet Monitor, har ikke penge til at betale sine freelancere. Enkelte journalister må muligvis vinke farvel til 25.000 kroner. Chefredaktør lover dog, det lysner til efteråret.

Det Göteborg-baserede Hansen Media, som står bag musikermagasinet MM og Monitor, der er brancheblad om broadcasting og film, har ikke flere penge tilbage i kassen. Og flere freelancere har defor fået en særdeles lang næse. Det skriver Journalisten.se.

Blandt andet har freelancer Tomas Tornefjell vente umådeligt længe på at få penge for sine artikler til magasinet Monitor, som for et par år siden tillige blev lanceret i Danmark. I alt skylder Hansen Media ham 25.000 kroner for fem fakturaer. Penge, som han nu risikerer at måtte vinke helt farvel til.

Det er vigtigt at understrege, at Hansen Media kun ejer Monitor i Sverige og ikke bladet af samme navn i Danmark eller Norge. 

"Jag har har skrevet for Monitor i seks år, og jeg har tidligere oplevet, at der var forsinkelser i løbet af sommeren, men nu har jeg ventet lige siden december. Og for os fattige freelancere er det mange penge, det handler om," siger Tomas Tornefjell til svenske Journalisten. 

Han er i øvrigt langt fra den eneste som venter på penge fra Hansen Media. Flere freelancere har ventet i månedsvis på at få betaling, og mange har nu sagt nej til at levere yderligere, skriver Journalisten.se.

Angiveligt er det satsningerne i Norge og Danmark i 2008 og 2009, som har trukket Hansen Media ned.

"Da lavkonjunkturen satte ind forsvandt mange af annoncørerne og vi mistede et par millioner," forklarer chefredaktør for Monitor, Martin Leisborn, til Journalisten.se.

Han er dog overbevist om, at den økonomiske situation er ved at vende, og at det bliver bedre til efteråret.

"Det ser positivt ud, så hvis freelancerne har tålmodighed til at vente nogle måneder endnu, så får de deres penge," udtaler Martin Leisborn.

Musikermagasinet MM startede i 1978 og er det største magasin for musikere i Skandinavien. Monitor anses for at være Nordens eneste professionelle branchemagasin om lyd, lys og film.

Opdateret: Vi har understreget i teksten, at kritikken handler om svenske Monitor – og altså ikke om bladet af samme navn her i Danmark. 

0 Kommentarer