Dagens.dk begæret konkurs – 9 DJ-medlemmer mister jobbet

Medarbejderne på dagens.dk er opsagt, fik de i går besked om. Selskabet er begæret konkurs. Tillidsrepræsentant ærgrer sig: »Vi bragte noget nyt på banen i forhold til sociale medier«

Selv om redaktionen var lille, lykkedes det på får år dagens.dk at placere sig som et af de mest besøgte netmedier i Danmark.

Men økonomisk kunne det ikke løbe rundt.

I går klokken 17 fik de knap 15 medarbejdere – heraf 9 DJ-medlemmer – at vide, at de er opsagt.

Tillidsrepræsentant Marie Milling fortæller, at kurator fortsat forhandler. Men hun tvivler på, at Dagens.dk fortsætter i sin nuværende form.
»Vi er blevet opsagt, og det er nok, fordi vi ikke kører videre, eller de ansætter nogle andre,« forklarer hun.

Medarbejderne har ikke fået deres løn for december. Det er likvidator advokat Nete Weber, der har begæret Dagens.dk konkurs fremgår det er retsbogen i Sø- og Handelsretten.

Dagens.dk er ikke med i Dansk Online Index. Men på den sidste topliste fra FDIM fra december 2015 lå Dagens.dk nummer 12 – foran for eksempel Mx.dk, Finans.dk og Information.dk.

Forsinket regnskab

Dagens.dk blev stiftet i 2012. Sitet er en del af Nyhedsgruppen og har det cypriotisk indregistrerede holdingselskab Alkinz Group Holding som ejere.

Nyhedsgruppen har ifølge Finans.dk været under tvangsopløsning siden august, fordi selskabet ikke har afleveret sig regnskab.

Dengang svarede ansv. chefredaktør og leder af Dagens.dk Kasper Christensen til Finans.dk:

"Jeg har haft travlt med andre ting, og dem, jeg har haft ansat til at ordne det (regnskabet, red.), har ikke kunnet finde ud af at lave det til tiden.”

Forstod at bruge sociale medier

Marie Milling siger, at hemmeligheden bag det unge netmedies relative trafiksucces har været en stærk forståelse for brugen af sociale medier.

»Vi bragte noget nyt på banen i forhold til sociale medier, som jeg synes, vi kan være stolte over i medarbejdergruppen. Vi knækkede koden til, hvordan man bruger Facebook og sociale medier generelt. Mange mennesker synes, det er farligt, at man giver læserne det, de beder om. Men vi har nogle af de bedste i landet til det, de gør. Det er ærgerligt, at vi nok bliver spredt for alle vinde,« siger hun.

Hun fortæller, at de har haft et godt samarbejde i medarbejdergruppen.
»Det kommer jeg til at savne.«

Overenskomst med DJ

Dagens.dk tegnede overenskomst med Dansk Journalistforbund i maj 2016. Marie Milling siger, at DJ har hjulpet »vildt meget«.

»Vi nåede at få en overenskomst, så vi har blandt andet kunne trække på DJ’s juridiske eksperter, der kunne rådgive os, så vi er bedst muligt stillet,« siger hun.

Et mulehår fra mediestøtte

I februar 2016 fik Dagens.dk afslag på mediestøtte med de mindste tænkelige marginaler. Ifølge reglerne for mediestøtte skal 16,6 procent af stoffet være egenproduceret. En måling viste, at Dagens.dk kun lavede 16,2 procent selv.

De tidligere ansatte har nu mulighed for at søge penge gennem Lønmodtagernes Garantifond.

Journalisten.dk prøver at få en kommentar fra chefredaktør og medstifter Kasper Christensen.

0 Kommentarer