Helsingør Dagblad offentliggjorde i sidste uge et underskud på 5,8 millioner kroner efter skat i regnskabet for 2012. Alligevel er chefredaktør Klaus Dalgas optimistisk.
»Spørger du mig om vores situation, så synes jeg, at vi klarer det heroisk godt heroppe i Helsingør. Medarbejderne knokler og er positive, og vi er selv stolte af udviklingen,« siger Klaus Dalgas, chefredaktør på Helsingør Dagblad til Journalisten.
Han forklarer, at underskuddet ikke skyldes, at det går skidt på avisen, men at man har valgt at nedjustere forventningerne til, hvad mediehusets tidligere trykkerihaller er værd.
»Fra koncernens side synes man åbenbart, at man ville nedskrive syv millioner på nogle bygninger, vi har. Det påvirker så resultatet negativt, og uden den post ville der, så vidt jeg kan læse mig frem til, have været et overskud på 1,2 millioner kroner, « siger Klaus Dalgas.
Han fortæller, at regnskabet for 2012 desuden er præget af en del engangsudgifter til eksempelvis fratrædelsesgodtgørelser til dem, der måtte forlade redaktionen sidste år.
Men de seneste to år har dagbladet formået at holde på både annoncører og læsere, og derfor forventer han heller ikke flere fyringer i forlængelse af underskuddet.
»Lige nu er der ikke nogen personalereduktioner, som jeg ved noget om, men det er jo bestyrelsen, som kan diktere os, hvis de vil have, at man skal reducere omkostningerne,« siger Klaus Dalgas.
Men han advarer sin ledelse mod at skære mere.
»Vi har strammet ind alle vegne, vi kunne, og vi vil have svært ved at klare os med færre folk, så det vil jeg advare imod, at man gør,« siger Klaus Dalgas.
Støttekroner
Lige nu er der ingen planer om nedskæringer, men hvis bestyrelsen engang i fremtiden alligevel skulle beslutte sig for at skære, så er Klaus Dalgas ovebevist om, at det bliver på grund af de nye regler for fordelingen af mediestøtte.
Ifølge de nye regler, så står Helsingør Dagblad nemlig til at miste en tredjedel af sin støtte over de kommende fire år.
»Vi er en lille lokalavis, der er fantastisk vigtig for det lokale demokrati, og jeg troede, at det var det, som politikerne ville støtte med den nye ordning, men det gør de ikke. Vi bliver nok forholdsmæssigt hårdest ramt i hele branchen, i forhold til hvor mange læsere, vi har,« siger Klaus Dalgas.
Han er »stærkt fortørnet« over, at støtten til Helsingør Dagblad bliver beskåret så meget, som den gør.
»Det kan ikke være rigtigt, at politikerne vil straffe Helsingør Dagblad, der som et af de få i branchen har formået at holde oplag og læsertal i vores lokalområde. Jeg har skrevet til Kulturministeriet og de forskellige ordførere, men de er ligeglade, for jeg får bare en sludder for en sladder fra en sekretær,« siger Klaus Dalgas.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.