Guld, sølv og bronze til danske avisers design

Politiken snuppede to gange guld, og Weekendavisen løb med en enkelt guldpris, da Best of News Design Scandinavia uddelte priser til printmedier. Også Jyllands-Posten og Børneavisen blev forgyldt med priser i sølv og bronze

”Meget, meget modigt valg, et super stærkt statement.”

Sådan lød begrundelsen for, at Politiken løb med guldet i designkonkurrencen Best of News Design Scandinavia for printmedier i kategorien ’forsider’.

Prisen blev givet for en forside helt fyldt af dannebrog i anledning af flagets 800-års fødselsdag. I begrundelsen for guldprisen lyder det også, at Politiken udnytter broadsheet-formatet godt.

Politiken løb også med guldprisen i kategorien ’overall design’ for sektionen ’Politiken/Mad’, mens Weekendavisen snuppede guld i kategorien ’sektionsforsider’ for en forside af kultursektionen med en stor Geri fra Spice Girls ved siden af en lillebitte Boris Johnson og overskriften ”Optursnedtur”.

”Idéen er rigtigt godt udført, og man bruger humor rigtigt godt,” lyder det i begrundelsen for guldprisen.

Guld til Politiken for et ”meget, meget modigt valg” 1 Guld til Politiken for et ”meget, meget modigt valg” 2

Tre gange sølv og syv gange bronze

Der var også sølv og bronze til flere danske printmedier.

Jyllands-Posten fik sølv i kategorien ’visuel kommunikation’ for et avisopslag om opførelsen af metro-ringen. Det havde Jyllands-Posten blandt andet løst med en cirkelformet infografik, hvor teksten stod i punkter omkring et rundt billede fra den nye metro-tunnel.

”Infografikken er tydelig og nem at forstå, og siderne har et dejligt, velproportioneret flow,” lyder det i begrundelsen for designprisen.

Politiken var med igen ved sølvpriserne. Dagbladet fik sølv i kategorierne ’overall design’ og ’feature’.

Der var også bronzepriser til flere danske printmedier.

Børneavisen løb med to bronzepriser. I kategorien ’overall design’ blev de belønnet for deres ’glade, farverige, simple og venlige’ design. Og i kategorien ’sport’ vandt Børneavisen bronze for et design, der både gør børnene klogere og ’mere nysgerrige på forskellige sportsgrene’.

Jyllands-Posten kan bryste sig af ikke færre end fire bronzepriser, nemlig i kategorierne ’forsider’, ’lokal’, ’sektionsforsider’ og ’open class’.

Politiken var også med i kapløbet, hvor de fik bronze i kategorien ’visuel kommunikation’ for en forside med Herbert Pundik.

”Det er en smuk, fredfyldt og respektfuld forside,” lød begrundelsen for prisen.

Guld til Politiken for et ”meget, meget modigt valg” 4Guld til Politiken for et ”meget, meget modigt valg” 5Guld til Politiken for et ”meget, meget modigt valg” 6Guld til Politiken for et ”meget, meget modigt valg” 7

0 Kommentarer

Læs også

DR vinder guld ved skandinavisk design-prisuddeling

DR vinder guld ved skandinavisk design-prisuddeling

28. AUGUST 2020
Her er priserne for Årets Avisside og Årets Digitale Priser

Her er vinderne af Årets Avisside og Årets Digitale Priser

15. JUNI 2020
Automatisk kladde 23

Djøfbladet relanceret: For meget af det dårlige

25. AUGUST 2020