DR vinder guld ved skandinavisk design-prisuddeling

”Et komplekst problem simpelt forklaret,” lyder motivationen for, at DR vinder guld ved Best of News Design Scandinavia for en digital fortælling om boligmangel i København. Der var også priser til andre danske medier

Der var guld, sølv og bronze til danske medier, da priserne i design-konkurrencen Best of News Design Scandinavia blev uddelt tidligere på ugen.

DR får som det eneste danske medie guld. Det får de for den digitale fortælling ’Derfor kan du ikke finde et sted at bo i København’, der forklarer de bagvedliggende årsager til boligmangel i hovedstaden. Fortællingen roses af juryen som ”et komplekst problem simpelt forklaret”.

”Alle kan forstå og følge historien. Selv om det er enkelt, er der også noget smart over det,” lyder det blandt andet i juryens begrundelse, som også roser DR’s typografi, der er større end normalt.

Kryber ind under huden

Ud over guld fik DR også to sølvmedaljer.

Dels for fortællingen om narkomanen Niklas Andreasen, der ifølge juryen ”kryber ind under huden på en”, dels for datahistorien her, der med ”dots done right” – som juryen bemærker – formidler resultatet af folketingsvalget i 2019.

DR fik desuden bronze for webfeaturen ’Sømandskongen inderst inde’ om Kong Frederik d. 9 og hans tatoveringer. Den fik også en pris ved Årets Digitale Priser tidligere på året.

Tre gange bronze til Politiken  

Men DR var ikke det eneste danske medie, der blev belønnet ved prisuddelingen. Også TV 2 og Politiken løb med bronzepriser – hele tre af slagsen til Politiken.

Politiken fik priser for fotofortællingen med Marie Halds portrætter af tykke kvinder, for en feature om den første dansker kureret for rystesyge og for fotograf Jan Grarups essay om folkemordet i Rwanda.

TV 2 fik bronze i åben-klasse-kategorien for værktøjet ’Det mener partierne’, der giver overblik over, hvad partierne mener om de temaer, der betyder mest for vælgerne, når de skal sætte deres kryds.

0 Kommentarer

Læs også

Her er priserne for Årets Avisside og Årets Digitale Priser

Her er vinderne af Årets Avisside og Årets Digitale Priser

15. JUNI 2020
Automatisk kladde 23

Djøfbladet relanceret: For meget af det dårlige

25. AUGUST 2020
Automatisk kladde 23

Djøfbladet relanceret: For meget af det dårlige

25. AUGUST 2020