Aller fyrer ni journalistiske medarbejdere: ”Jeg er trist i dag”

Mediehuset Aller har i dag gennemført en sparerunde, hvor ni journalistiske medarbejdere og i alt 22 medarbejdere har mistet deres job

”Jeg sov ikke så godt i nat. Jeg skulle bare have denne her dag overstået.”

Sådan siger fællestillidsrepræsentant i Aller Kirsten Beyer, som i dag har siddet med som bisidder, mens Aller har gennemført endnu en sparerunde. Hun blev varslet om sparerunden for 14 dage siden, men de, der blev fyret i dag, vidste ikke på forhånd besked.

Ni medarbejdere på DJ-overenskomst har mistet deres job. I alt har Aller nedlagt 22 stillinger denne gang. Begrundelsen fra ledelsen lød på omstruktureringer og besparelser, blandt andet som følge af coronakrisen.

”Jeg er trist i dag, jeg er meget trist,” siger Kirsten Beyer.

Hun vil i morgen kontakte alle DJ-medlemmerne, som i dag har mistet deres job, og på deres vegne forhandle om fratrædelsen.

”Men der er ikke så meget at forhandle om. Det er mest et spørgsmål om, hvorvidt de kan få lov at være fritstillede i opsigelsesperioden, når de har overleveret deres arbejde – den slags,” siger Kirsten Beyer.

Aller var gennem en massiv sparerunde i september sidste år, hvor i alt 60 ansatte mistede deres job.

”Det var virkelig noget, der gav rystelser i hele huset. Og så troede alle, at det var det. Men vi går i et hus, hvor der sker en masse lige nu,” siger Kirsten Beyer.

Fyringer over telefonen

Hun har været tillidsrepræsentant i over 20 år, men fyringsrunden skilte sig alligevel markant ud fra alle andre fyringsrunder, hun har oplevet. På grund af corona-restriktionerne foregik afskedigelsessamtalerne over telefonen.

”Kollegerne i den anden ende var mere fattede, end vi oplever, når vi sidder face to face i den situation. Men vi sidder jo heller ikke og har øjenkontakt og oplever hinandens ansigtsudtryk. Det var faktisk meget underligt at høre, hvor fattede kollegerne var,” siger Kirsten Beyer og fortsætter:

”Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan de havde det, når samtalerne blev afsluttet. Jeg ville hellere sidde sammen med dem, når vreden, frustrationerne, måske tårerne og spørgsmålet: ”Hvorfor lige mig?” kommer.”

0 Kommentarer

Læs også

Fyringer på Aller

20 medlemmer af DJ afskediget i sparerunde på Aller – cirka 60 stillinger nedlagt i alt

26. SEPTEMBER 2019

Benjamin fyrer syv redaktionelle medarbejdere

20. MARTS 2013
Så barsk rammer coronakrisen medierne: Fyringsrunder, lønnedgang og freelancere i frit fald

Så barskt rammer coronakrisen medierne: Fyringsrunder, lønnedgang og freelancere i frit fald

02. APRIL 2020