Benjamin fyrer syv redaktionelle medarbejdere

Benjamin Media har i dag nedlagt ni redaktionelle stillinger, hvilket medfører, at syv medarbejdere er blevet fyret. Der vil i stedet blive skruet op for freelance-produceret indhold. »Det er en meget trist dag,« siger tillidsmanden

Benjamin Media har i dag afskediget syv redaktionelle medarbejdere, der er ligeligt fordelt mellem AD’ere og journalister. Fyringerne sker på magasinet BoligPlus, som helt lukker, og derudover er der fyringer spredt ud over alle koncernens magasiner. Tillidsmand Christian Thestrup beklager fyringsrunden:

»Det er en meget trist dag. Selvfølgelig for de folk, der har mistet deres arbejde, men også for alle dem, der mister kolleger,« siger Christian Thestrup.

Administrerende direktør Jesper Buchvald forklarer, at man har gennemgået redaktionernes arbejde, og at man har »fundet løsninger, så redaktioner kan gennemføre deres arbejde med færre medarbejdere«. Det sker, selv om Benjamin Media rent faktisk giver overskud:

»Vi har stadig behov for et bedre resultat, sådan at Benjamin Media står stærkere i fremtiden og har ressourcer til nye investeringer,« siger Jesper Buchvald, der ikke vil fortælle, hvor meget overskud Benjamin skal have for at stå stærkt.

Han fortæller, at AD’ernes arbejde ikke skal erstattes af freelancere, men at de afskedigede journalisters arbejde delvist skal erstattes af freelancere. Tillidsmand Christian Thestrup er utilfreds med den omlægning:

»Al respekt for freelancerne, men det er forfærdeligt, at man mister arbejdspladser ved at udlicitere det på den måde. Det har nogle konsekvenser og omkostninger. Det handler ikke bare om, at freelancere er billigere, da de ikke er dækket af overenskomsten. Det handler også om, at man ikke får sparring, og man mister den følelse, der er på redaktionerne,« siger Christian Thestrup.

Den administrerende direktør benægter, at øvelsen med at fyre medarbejdere og opkvalificere freelancestoffet handler om at slippe uden om overenskomsterne og dermed få sit indhold billigere produceret:

»Det er klart, at der er brug for en fast gruppe omkring de forskellige blade. Det er forskelligt, om den gruppe har behov for at være stor eller lille. Formålet er ikke at slippe uden om overenskomsterne. Udgangspunktet er at tilrettelægge en så fleksibel produktion som muligt,« siger Jesper Buchvald.

0 Kommentarer