DJ-formand om Loud-kontrakter: ”Lyder som en ’brug og smid væk’-tankegang”

DJ-formand er kritisk over, at de fleste ansatte på Radio Louds aktualitetsredaktion ifølge Mediawatch er ansat på midlertidige kontrakter på højst to år. ”Det lyder højst besynderligt,” siger hun

”Jeg synes umiddelbart, det lyder som en ’brug og smid væk’-tankegang.”

Sådan siger formand for Dansk Journalistforbund Tine Johansen, efter at det er kommet frem, at næsten alle ansatte på Radio Louds aktualitetsredaktion er ansat på midlertidige kontrakter på et-to år.

”Det er ikke, fordi jeg ikke vil have dem længere tid, men fordi jeg ikke synes, det skal blive en parkeringsplads for dem,” har nyhedschef Linda Olsen forklaret til MediaWatch.

Den forklaring køber Tine Johansen ikke.

”Vores arbejdsmarked er bygget op omkring flexicurity, og ud fra Loud-ledelsens beskrivelser, så er der i det her tilfælde tale om, at medarbejderne skal levere en hel del flex, uden at få særlig meget security,” siger Tine Johansen.

Hun mener, at Radio Loud såvel som andre arbejdspladser er forpligtet til at tage ansvar for, at deres medarbejdere udvikler sig – også i længere tid end to år.

”Det er et meget råt arbejdsmarked, de unge mennesker kigger ind i, hvis tilgangen er, at de skal være der, indtil der ikke er ‘mere i dem’.”

Vil drøfte med Loud

For Tine Johansen er det et spørgsmål om, hvad for et arbejdsmarked vi gerne vil have.

”Hvis vi taler om helt unge mennesker, der kan se frem til en pensionsalder, der er meget, meget høj, så kan de potentielt set se frem til 50 af den her type ansættelser i deres arbejdsliv. Hvem skal tage ansvar for deres efteruddannelse og deres barsel?”

Hvad vil DJ gøre?

”Den begrundelse, der bliver givet, synes jeg lyder højst besynderlig. Vi har jo en overenskomst med Loud og dermed også en dialog med dem, og dette er absolut et tema, vi skal tale sammen om.”

Hvilke krav vil du stille til dem?

”Det her handler jo ikke om at henvende sig med nogen krav, det her handler om at tale med dem om, hvad for en konstruktion de ser for sig,” siger Tine Johansen.

Journalisten har forsøgt at få et svar på Tine Johansens kritik fra Louds nyhedschef, Linda Olsen. Det har ikke været muligt fredag.

6 Kommentarer

Niels Riis Ebbesen
17. FEBRUAR 2020
@Henrik Lind Jørgensen, ret beset så er DAB gået hen og blevet en forældet teknologi, som næppe kan 'sælges' til de helt unge.

Havde man derimod givet DAB-kanalen til Radio24syv, så det ha' medført et kæmpe stort boost for DAB-teknologien, da alle Radio24syv's lyttere straks ville ha' investeret i en DAB-radio.
Henrik Lind Jørgensen
17. FEBRUAR 2020
@Niels Riis Ebbesen: For de unge er streaming jo lige så naturligt som at blinke med øjnene. Mon de overhovedet ved, hvad en DAB-modtager er?
Niels Riis Ebbesen
17. FEBRUAR 2020
@Herik Lind Jørgensen, der er ikke en radiomodtager indbygget i en iPhone, så en evt. radiolytning kan kun ske ved hjælp af streamning, og dermed en udgift til dataforbrug.

Det er muligt, at der er en FM radiomodtager indbygget i nogle af de andre fabrikater smartphones, men de har næppe en DAB-modtager.
Henrik Lind Jørgensen
17. FEBRUAR 2020
@Niels Riis Ebbesen: Din generelle kritik af mere etablerede medier vil jeg ikke gå ind i - du er den kritiske ekspert her. Men gammeldaws radio kan altså sagtens høres på en Iphone eller andre elektroniske dimser. Det være sig både P1, P4, Radio4 og sandsynligvis også Loud. Det er ligetil. Nutidens teknologi er mere end FM og rejsegrammofon.
Niels Riis Ebbesen
16. FEBRUAR 2020
Radio Loud er på alle måder et utopisk projekt, hvor der er nogle ‘voksne’ som endnu en gang tror, at de bare lige kan lave et medie til unge, og så en taleradio på DAB, det er da helt ude i hampen.


De unge gider ikke bruge deres deres tid på, at der er nogle ‘voksne’ som forsøger at påvirke dem, og som taler ned til dem, nu om stunder kan de unge helt ufiltreret møde jævnaldrende på YouTube, Twitter, FaceBook, o.s.v., det er forbilleder og influencer som er i deres egen øjenhøjde, som taler direkte til dem, og på de sociale medier kan de unge også give respons i form af kommentarer og likes.

Og de unge frekventer kun de medier, som de uden videre kan nå med deres iPhone’s, og de er ikke kompatible med DAB og FM.

Derfor vil alle dem der har sat radio Laud i søen, helt sikkert få en brat opvågning, når virkeligheden om nogle måneder melder sig, og de må erkende, at radio Laud er gigantisk flop, og det er nok meget klogt, at radio Laud ikke indgår en hel masse kontrakter, det vil tvært imod være meget praktisk, at der ikke er noget som forhindrer, at radio Laud nemt og hurtigt kan lukke butikken.

Flere

Læs også

<span class=Loud-direktør om unge natradioværter: Det er ikke journalistisk arbejdede 2">

Efter kritik: Her er aftalen, hvor Loud vil have flere værter og bedre løn

20. JANUAR 2020
<span class=Loud-direktør om unge natradioværter: Det er ikke journalistisk arbejdede 2">

Loud-direktør om unge natradioværter: Det er ikke journalistisk arbejde

16. JANUAR 2020
<span class=Politisk ordfører: ”Loud har pligt til at lære de unge, at de skal lønnes ordentligt”">

Politisk ordfører: ”Loud har pligt til at lære de unge, at de skal lønnes ordentligt”

22. JANUAR 2020