Corona, bilproblemer og dumme udgifter: I et år har hun kørt Europa rundt og arbejdet fra sin autocamper

Det føltes som en mavepuster for freelanceren Anja Robanke, da corona ramte og lukkede Spanien ned. ”Men jeg stopper ikke, før kassen er tom,” siger hun

For et år tilbage solgte Anja Robanke alle ejendele og skiftede boligen ud med en 11 kvadratmeters autocamper for at turnere Europa rundt og arbejde som selvstændig grafiker.

Et år og et virus-udbrud senere er Anja Robanke stadig på farten med autocamperen ’Bumle’ – dog har coronaen bragt hende tilbage til Danmark.

Journalisten fanger hende på en parkeringsplads i Hjørring for at høre, om det har kunnet løbe rundt at leve som selvstændig grafiker med en autocamper som kontorplads.

”Jeg er kun lige startet selvstændigt for lidt over et år siden – så nej. Vi har jo også lige haft corona og sommerferie, så jeg vil ikke prale af økonomien.”

Men Anja Robanke fortryder ikke sit valg.

”Jeg går all in på det her. Jeg lever så meget på en sten, som jeg kan. Jeg har haft nogle dumme udgifter på min bil og min computer, som bider lidt hårdt. Men jeg stopper ikke, før kassen er tom – og det skal den gerne ikke nå at blive.”

Hvis det ikke lykkes, og kassen går tom, så har hun haft en fed tid, fortæller hun.

”Jeg har givet den gas og været ude og opleve nye locations hver eneste dag.”

 

View this post on Instagram

My life isolated in my motorhome in Spain ???‍?? . The days passing – on 11 sqm – but with many options – eat – work – think – cook – go to the toilet – sleep – fart – edit pictures – listen to audiobook – make plans – write down plans – talk to myself – read – and dream away to the nature ? . Who says I'm bored ?! I am never bored and loneliness is something I have luckily never tried in my life. I have previously talked to and read about people who are lonely and I certainly don’t want to try this ? So I keep going and get the best out of it ? And hey Stay safe out there. Wish you the best – both physically and financially ? . Hep hep from here in Bumle ??

A post shared by ANJA ROBANKE ?? (@anja_robanke) on

Coronaen var en mavepuster

Da virussen ramte Europa, sad Anja Robanke i sin autocamper i Spanien.

”I første omgang tænkte jeg, at der ikke var noget, der skulle få mig til Danmark.”

Men Spanien strammede grebet, og det gjorde det rigtig svært for Anja Robanke at finde steder, hvor hun og Bumle kunne opholde sig.

”Jeg måtte ikke forlade min autocamper. Jeg havde problemer med at få adgang til vand og komme i bad, og jeg kunne ikke komme af med mit toiletaffald. Det regnede en masse, så der var ikke sol til mine solcellepaneler, så jeg kunne heller ikke få strøm til min computer.”

Halvanden uge inde i nedlukningen, følte Anja Robanke sig presset til at rejse hjem til Danmark.

3.187 kilometer på tre døgn og direkte ind i karantæne.

”Det havde været ret hårdt mentalt at være i Spanien. Jeg følte, at nogen havde givet mig en mavepuster. Luften var gået ud af mig, og jeg var rigtig træt,” siger hun og fortæller, at hun brugte den første tid i Danmark på at komme til kræfter.

Ikke noget negativt at sige

Trods oplevelsen i Spanien har Anja Robanke ikke noget negativt at sige om sit liv med Bumle.

”Folk spørger tit, om der er noget, jeg ville lave om. Men det er der ikke. Jeg vil gerne have flere kunder, men sådan tror jeg, alle nystartede freelancegrafikere tænker.”

Hun oplever, at hendes livsstil faktisk har bragt flere kunder i butikken.

”De læser om mig online og tænker: ’Hold da kæft, der er ben i næsen på hende der. Hende vil vi gerne bruge’.’”

”Og de kunder, der gerne vil have, at man sidder ved siden af dem hele tiden, dem vil jeg jo aldrig få,” forsætter hun.

Får mange henvendelser

Det sidste år har Anja Robanke modtaget mange henvendelser fra folk, der drømmer om at gøre det samme.

”Jeg tror, jeg har ramt en nerve, som mange ligger inde med. En sætning, jeg tit hører, er, at jeg gør noget, ingen andre gør. Og så har folk rigtig mange spørgsmål.”

Spørgsmålene har været så mange, at hun har oprettet en Q&A på sin hjemmeside. Men selv om Anja Robanke nyder at kunne inspirere andre, kan hun også have det en smule svært med, at hendes camper-liv bliver ophøjet til ”noget vildt”.

”Jeg elsker det, jeg gør, og det er blevet en hverdag for mig, men det er også kun min hverdag. Jeg gider ikke tegne et lyserødt billede, for jeg har også fedtet hår og beskidte tæer. Bilen går i stykker. Jeg har et helt almindeligt liv, men jeg kører bare rundt og har det.”

Hvad har du at sige til andre, der drømmer om at gøre det samme?

”Man skal ikke undersøge det ihjel. Nogle bliver ved med at drømme i 10-15 år, uden at der sker noget. Men kom nu bare i gang! Hvis man er en sikkerhedssnegl, så start som selvstændig først. Du kan aldrig sikre dig, at det lykkes,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

Anja turnerer Europa i en autocamper, mens hun laver grafisk arbejde: ”Det fungerer helt vildt godt” 2

Corona, bilproblemer og dumme udgifter: I et år har hun kørt Europa rundt og arbejdet fra sin autocamper

06. AUGUST 2020

Er det her dit næste kontor?

05. NOVEMBER 2018