Vi lukker debatten på Journalisten.dk

Debatten på Journalisten.dk er kørt af sporet. Alt for mange gemmer sig bag anonyme profiler og bruger platformen til at sprede konspirationsteorier eller svine navngivne personer og medier til på et useriøst grundlag

Det er en tung beslutning, men den er taget. Som chefredaktør på Journalisten har jeg besluttet, at vi lukker for den frie debat under artiklerne på Journalisten.dk.

Beslutningen skyldes, at debattens kvalitet har taget et styrtdyk, hvor folk gemt bag anonyme profiler bruger forummet til at tilsvine navngivne journalister, debattører og medierne generelt – ofte på et særdeles usagligt grundlag.

Samtidig har vi set en stigning i indlæg, der må betegnes som konspirationsteorier om både pressens rolle i Danmark og dækning af for eksempel Trump og 5G.

”Fuck dig dit røde kommunistsvin”

Journalisten og Journalisten.dk har som ambition at levere journalistik, der kritisk og indsigtsfuldt giver medlemmerne af DJ det bedste indhold om deres branche. Jeg synes, at det skæmmer kvaliteten og vores troværdighed, når brugerne under en seriøs og gennemarbejdet historie for eksempel mødes med kommentarer som ”Fuck dig dit røde kommunistsvin”, ”Mediebranchen er rådden” eller bare det korte og præcise ”piv, piv, piv”.

Kommentarer som disse er på ingen måde med til at styrke debatten om de mange vigtige problemstillinger, som medie- og kommunikationsbranchen står over for. Tværtimod er de med til at grave grøfter og mindske tilliden til det store og vigtige arbejde, som DJ’s medlemmer hver dag går på arbejde og udfører.

Alternativet til at lukke debatten er, at vi indfører et login, og at debatten modereres nærmest døgnet rundt. Det vil koste os enormt mange ressourcer, og dem mener jeg vi kan bruge bedre.

Kurateret debat opprioriteres

Selvfølgelig skal vi på Journalisten og i medie- og kommunikationsbranchen debattere og kunne kritiseres. Men det skal ske på et sagligt grundlag, hvor man ikke gemmer sig bag anonyme profiler.

Vi vil fortsat meget gerne have henvendelser fra vores brugere om fejl i artikler eller gode tip til, hvordan vi går videre med en historie. Men fremover skal det ske med en mail direkte til den enkelte journalist eller redaktionen.

Desuden vil vi fremover på Journalisten prioritere den kuraterede debat både i magasinet og på Journalisten.dk, hvor vi kan sikre et højere niveau, og hvor man ikke kan gemme sig bag anonyme profiler. Endelig vil vi fremover bruge flere ressourcer på at moderere debatten på sociale medier.

 

”Guldkorn” fra debatten på Journalisten.dk:

  • Har NB virkelig ressourcer nok til at faktatjekke DR/Danmarx Ramadanradio? Eller bliver der bare ridset lidt i lakken?
  • Nyhedernes!!!! Min tantes bare r_øv. Andreas Marckmann Andreassen, du skriver som en 1.års elev. Er du det?
  • Endnu en af DR’s ræverøde medarbejdere gør politisk karriere på Venstre-fløjen.
  • Zetland skal da skifte navn til “Sektland – mediet hvor vi har afskaffet al magt (undtagen chefens)”.
  • Fuck dig dit røde kommunistsvin.
  • Ja direktionen bliver ved med at fyrer, nu skal de så til at arbejde freelance for halv pris, direktionen i Jysk Fynske medier er dygtige små svindler.
  • Nu er det fastslået fast med syvtommersøm, hvorfor jeg i mange år ikke har gidet læse vores fagblad. En flok snotforkælede og selvfede tåber hidser sig selv og hinanden op til at se spøgelser ved højlys dag.
  • Mediebranchen er rådden.
  • Piv piv piv
  • Hvorfor ikke helt afskaffe mediestøtten, den er nemlig kun en garanti for, at en kæmpe stor flok middelmåde journalister kan opretholde nogle vellønnede jobs, hvor de får tiden til at gå med, at skrive nogle ligegyldige historier, som der i bedste fald er nogle få der læser.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Årskavalkade 2019: Medieåret ifølge debattørerne 1">

Årskavalkade 2019: Medieåret ifølge debattørerne

23. DECEMBER 2019
Dømt for trusler på livet: ”I dag er folk så krænkede over ingenting” 1

Dømt for trusler på livet: ”I dag er folk så krænkede over ingenting”

04. JUNI 2020

Mit elendige liv som troll

12. NOVEMBER 2014
Opfordring fra DJ-formand: Tag ansvar for den online debat - og tre gode råd

Mangfoldighed: Sådan passer vi bedre på kilderne

05. AUGUST 2020