
Hvordan oplevede Michael Kjærgård, Lene Rimestad, Lasse Glavind og Henrik Lind Jørgensen medieåret 2019? Foto: Helga Theilgaard, Karen Løth Larsen, Morten Nilsson, Henrik Lind Jørgensen
Michael Kjærgård, journalist, dknyt.dk
Årets kommunikatør
Øjvind Hesselager for at formulere den sætning, der trak hans banemand med i faldet.
Årets kritiske journalist
Peter Ernstved Rasmussen, Olfi. Ene mand på sit nichemedie har han slået hul på en usund kultur i Forsvaret og nærmeste omegn, som ingen andre har taget fat i indtil nu. Respekt!
Den bedste debattør i Journalistens kommentarfelt
Jesper Bech Pedersen. Man har indtryk af, at han følger med i det meste, men sorterer i, hvad han blander sig i (en vanskelig disciplin, trust me). Og når han blander sig, så er det med noget, der bibringer noget nyt, og altid argumenteret, ikke blot synsning.
Det bedste ved, at Radio24syv er lukket
Det er nu blevet demonstreret, så alle kan (bør kunne) forstå det, at statsfinansierede medier er en absurd konstruktion, man bør holde sig for god til. Man vil være vagthund over for magthaverne og forlanger at blive håndfodret af samme. Det er jo bespotteligt.
Journalistens største fejl i år
Den samme som alle de andre år: At alle på redaktionen holder sommerferie samtidig. Det gør vi ikke ude i den virkelige verden, som fagbladet skal forestille at beskæftige sig med.
Giv et godt råd til DJ
Tilpas jer medlemmernes virkelighed. Fantasilønningerne og de andre gyldne vilkår i forbundshuset ville være et godt sted at begynde. Fordelingen af delegerede ville være et godt sted at fortsætte, så de fuldtbetalende medlemmer ikke kan overrules af studerende og pensionister på lavpriskontingent. Det bliver forbundets død.
Lene Rimestad, freelancejournalist, ph.d. og forfatter
Årets ubesvarede spørgsmål
Hvem fanden holder øje med vores fælles penge: Hvorfor har ingen taget ansvaret for, at Britta Nielsen kunne overføre så store summer til sig selv? Hvorfor opdagede man først hullet for udbytteskat så sent? Hvorfor kan nogle store selskaber slippe uden om at betale skat på trods af stor aktivitet i Danmark?
Årets største taber i medierne
Fotograferne – på Jysk Fynske Medier og andre steder. Jeg elsker gode billeder. De siger jo mere end 1.000 ord. Ubegribeligt dumt at fyre dem. Og nej, journalister kan ikke tage gode billeder.
Lokalmedierne er under pres på grund af faldende annonceindtægter og fyringsrunder. Hvad er løsningen?
Løsningen er at producere bedre og mere konstruktiv lokal journalistik. Hvis borgerne inddrages i journalistikken, bliver mediet og samfundet stærkere. Relationer opbygges, og nye abonnenter vil måske betale for det.
Årets interview
Kåre Quist, DR, formåede som en af de få interviewere at forholde sig neutral, da han interviewede Stram Kurs’ superprovokatør Rasmus Paludan i DR’s partilederprogrammer. Kåre er en sympatisk OG kritisk interviewer. Danmarks bedste.
Journalistens største fejl i år
At Journalisten ikke har formået at skrive kritisk journalistik om andet end journalistik. Hele kommunikationsfeltet har også brug for et kritisk og konstruktivt blik.
Giv et godt råd til DJ
Brug kredsene til mere fagligt, solidaritetsskabende arbejde i stedet for at lade dem blive til pensionistklubber med ”studierejser” og julefrokost henne på kroen.
Lasse Glavind, billedmedietekster
Årets ubesvarede spørgsmål
Hvad er det egentlig, ”Berlingske nuancerer”?
Årets kommunikatør
Greta Thunberg
Årets største taber i medierne
Den kritiske offentlighed. Kom nu for helvede ind i kampen, medier, fyr ignoranterne og spytslikkerne, og smid fløjlshandskerne! Der har aldrig været mere brug for jer.
Lokalmedierne er under pres. Hvad er løsningen?
Her i København er det at lukke de nuværende boligannoncetryksager på avispapir og begynde helt forfra med rigtig kritisk journalistik og folk, der kender og brænder for byen og dens borgere.
Årets brøler
Radio24syvs manglende læsning af udliciteringsvilkår.
Journalistens største fejl i år
Lidt for meget pænhed. Angst æder også journalistsjæle op.
Giv et godt råd til DJ
Forhold jer til skismaet mellem de fastansatte og den hær af løsarbejdere, der reelt betaler prisen for de fastansattes privilegier. Det er ødelæggende for både faglig kamp og den folkelige opbakning til den kritiske journalistik, at statsstøttemedierne tilbyder fat cat-vilkår til de få i Indre By-boblen og i tv-kanalernes uendelige infotainment-travesti.
Henrik Lind Jørgensen, egnsredaktør, Herning Folkeblad
Årets ubesvarede spørgsmål
Hvad laver Martin Rossen – Mette Frederiksens højre hånd – egentlig? Hvor meget magt har han, og er han i virkeligheden bare en højtbetalt sekretær?
Årets kommunikatør
Jeg er ikke i kontakt med mange kommunikatører, og de fleste lever også det stille liv. Derfor bliver det en fra min egen baghave, jeg nævner: Peter Kjeldbjerg, som er leder af brandingen af Struer som ”Lydens By”.
Den bedste debattør i Journalistens kommentarfelt
Generelt er der alt, alt for få kommentarer. Både på Journalistens web og på Facebook. Det er egentlig utroligt, at der ikke er flere, der vil drøfte fagets udfordringer og komme med ris og ros.
Årets kritiske journalist
Årets kritiske journalist er Brian Weichardt – nu tidligere politisk redaktør på Radio24syv. Han er kvik, fræk, hurtig, vedholdende, og så giver han noget af sig selv. Han bider sig fast. Det giver sikkert fjender hos både kilder og brugere, som synes, han er for meget, men det giver respekt hos mig.
Det bedste ved, at Radio24syv er lukket
Det bedste er, at der nu kommer nye idéer og nye værter og nye formater ud til lytterne. At radioen forhåbentlig kommer lidt mere ud i provinsen, uden at glemme København og hovedstadsområdet. At de redaktionelle miljøer – mediehusene, der ejer Radio4 – kan byde mere ind og påvirke, hvad der når de landsdækkende radiolyttere.
Lokalmedierne er under pres på grund af faldende annonceindtægter og fyringsrunder. Hvad er løsningen?
Lokalmedierne skal satse på dem, der vil betale, mens resten må hente deres informationer – og debat – fra Facebook. Det vil næppe gavne samfundet, men hverken Solgryn eller kvalitets-indhold fra medierne er gratis.
Giv et godt råd til DJ
Få styr på kommunikationen. Lad være med at agere som et bureaukratisk departement, når krisen rammer. Sagen med den fyrede direktør, den fyrede redaktør og den afgåede formand viser, at der er plads til forbedring.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.