Guide: Dating på det prekære arbejdsmarked

Debatten om de prekære og løstansatte har fyldt meget i Journalisten i årets løb, for i dagens mediedanmark er der et hav af måder, du kan være ansat på. På den måde er det ikke så forskelligt fra det moderne datingmarked.

Sikkerheden er minimal, og du skal hele tiden være parat til at gøre dig lækker for den næste profil. Velkommen til dating på det prekære arbejdsmarked.

Prekariatet dækker over en gruppe mennesker, der lever af freelancejob, tidsbegrænsede stillinger eller andre løse ansættelser, der hverken fører til stabil indkomst eller social beskyttelse.

Louise, 42, selvstændig grafiker:
Ambitiøs selvstændig med fart på. Laver grafiske løsninger til en lang række kunder, du kender dem sikkert. Ved ikke, hvad jeg kommer til at tjene næste måned, men nok over 30.000 kroner. Elsker friheden – overvejer at rykke et par måneder til Bali. Skal vi dele en middag og trække det fra i SKAT?

Guide: Karriere-tinder i prekariatet 3

Sarah, 35, tv-journalist:
Journalist med fede arbejdsgiverbetalte goder som pension og løn under sygdom. Vild med kollegerne og alt det, vi deler, knap så vild med aldrig at vide, om jeg bliver forlænget. Søger en, der vil have børn snart, for jeg vil gerne udnytte min barselsordning, mens jeg har den.

<span class="rodt">Guide:</span> Karriere-tinder i prekariatet

Matias, 31, tilrettelægger og fotograf: #fuldfartomstillingsparat og super dårlig til at binde mig. Lige kommet hjem fra tre måneder i Mexico, hvor jeg har filmet ’Paradise Hotel’. Next stop: ’Robinson Ekspeditionen’! Søger rodløs type med indgående kendskab til momsregnskaber.

<span class="rodt">Guide:</span> Karriere-tinder i prekariatet 1

Bille, 24, journalist:
Nyuddannet journalist. Brænder for at skrive store portrætter til Politiken Søndag. Supplerer med dagpenge, indtil jeg en dag finder et job, jeg kan leve af. Laver en podcast med to veninder, hvor vi snakker om ’Love Island’ over et glas vino. Find den på Podimo!
Søger date, der både betaler for mad og vin, og som jeg må skrive på som den ene af mine jobsøgningsaktiviteter om ugen.

Guide: Karriere-tinder i prekariatet 2

Ole, 59, journalist og leder:
Fri fugl. Tidligere mediechef med personaleansvar, nu journalist, kommunikatør, konsulent, you name it. Altid at finde på #dkmedier. Elsker variationen i mit arbejdsliv, men kun til jeg lander mit næste chefjob. Søger smilende og udadvendt pige med god sygeforsikring, der også dækker partner.

<span class="rodt">Guide:</span> Karriere-tinder i prekariatet 2

Elias, 28, journalist by day, tjener by night:
Er sgu for egenrådig til et fast job i den danske mediebranche, så nu har jeg fundet min egen vej. Gider nærmest kun lave con amore-projekter – er det overhovedet rigtig journalistik, hvis man ikke går efter at vælte en minister? Fifler lidt med nogle memes på Instagram. Skal jeg gi’ et glas orangevin og lære dig om de forskellige druer?

Guide: Karriere-tinder i prekariatet 1

 

 

1 Kommentar

Rune Ø
23. DECEMBER 2019
Tillægsordet “prekær” har betydningsmæssigt ikke noget med navneordet “prekariat” at gøre. Det etymologiske ophav er det samme, bevares, men så heller ikke mere. Hilsen en syrlig halvgammel mand.

Læs også

<span class=Årskavalkade 2019: Medieåret ifølge debattørerne 1">

Årskavalkade 2019: Medieåret ifølge debattørerne

23. DECEMBER 2019

Journalistens årskavalkade 2018

21. DECEMBER 2018