Venstre vil tage P3 fra DR i 2011 – DR’s formand raser

Om blot et år skal de kommercielle medier have mulighed for at overtage P3's frekvens, erklærer Venstre i nyt udspil til medieforliget. Lytterne raser og DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, siger: »Venstre vil ødelægge DR's radiokanaler«.

Om blot et år skal de kommercielle medier have mulighed for at overtage P3's frekvens, erklærer Venstre i nyt udspil til medieforliget. Lytterne raser og DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, siger: »Venstre vil ødelægge DR's radiokanaler«.

Ifølge Business.dk vil Venstre i det hele taget vende op og ned på det danske radiolandskab. Mens partiet i det forløbne årti har brugt stort set alle kræfter på at skabe konkurrence på FM – dog forgæves – så satses der nu på DAB.

Venstre vil nemlig have slukket for FM-båndet i 2016.
Inden da skal P2 flyttes over på P3's frekvens og samtidig skal altså P3's frekvens udbydes til en kommerciel aktør med virkning fra 2011.

"DR lægger selv op til, at vi slukker for det analoge radiosignal allerede i 2015,, men de viser ingen farbar vej for, hvordan man får danskerne til at lytte mere til DAB. Vi synes, at det er naturligt, at DR med sin styrke er med til at bære udviklingen," siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, til Berlingske Business.

På Politikens hjemmeside raser læserne og lytterne dog over Venstres forslag: "Venstre kvajer sig igen", "Talentsløst" og "NU ER DET NOK. FINGRENE VÆK FRA P3!!!", hedder det blandt andet i kommentarerne på hjemmesiden

Og bestyrelsesformand for DR, Michael Christiansen, kalder forslaget "så langt ude", at han har svært ved at forholde sig til det.

"Venstres forslag er et slet skjult forsøg på at ødelægge DRs radiokananaler. Det er et sammenhængende koncept, hvor der er noget for dem, der er til ordet, og til den klassiske musik, men også til dem, der er til moderne dansk musik. Forslaget lader fuldstændig hånt om den moderne danske musik ved at flytte den over til DAB på et tidspunkt, hvor der ikke er tilstrækkelig dækning," siger Michael Christiansen til Berlingske.dk

Venstre har tidligere talt for, at DR skulle miste P2. Men nu gælder det altså P3. 

Spørgsmålet er dog, hvor langt forslaget kommer. De Konservative har nemlig i dag meldt deres modstand. Partiets kulturordfører, Henrik Rasmussen, afviser hele Venstres tankegang over for Ritzau

Videre i Venstres udspil til næste års medieforhandlinger argumenterer Ellen Trane Nørby i øvrigt også for at slukke for P2 på FM i 2013 og året efter for P4, så alle DR-stationer kun findes på DAB.

Samtidig skal det gøres til et lovkrav, at alle nyere biler har indbygget DAB-radio fra og med 2015. 

0 Kommentarer