P3-ansatte anklager ledelsen for mobning og chikane

Ifølge fire nuværende og tidligere medarbejderne er P3’s ledelse både ansvarlig for og årsag til et dårligt arbejdsmiljø i afdelingen. Den øverste ledelse har reageret for sent, erkender kulturdirektør

Fire nuværende og tidligere medarbejdere på P3 står i klager til DR’s chefer frem med navn med en kritik af ledelsen på ungdomskanalen, der ifølge en af klagerne er præget af ”grænseoverskridende, giftig og krænkende” opførsel. Det skriver Politiken.

To af dem, der har klaget, er eller har været sygemeldt på grund af deres oplevelser med ledelsen på P3. Alle fire fortæller, at de har været i psykologforløb på grund af arbejdsmiljøet på kanalen.

Kristian Lindhardt Nellemann, en af klagerne, fortæller til Politiken, at han i august 2019 fik et to timer langt møde med redaktionschefen på P3 om problemerne. Her fortalte han, at han var blevet mobbet og chikaneret af ledelsen.

”De talte nedværdigende til mig foran andre ansatte, truede mig konstant på min usikre jobsituation som freelancer, og jeg tog dem flere gange i at bagtale mig til sociale arrangementer,” siger Kristian Lindhardt Nellemann.

Tillidsmand bakker op

De konkrete P3-chefer kan ifølge Politiken ikke genkende forløb, som klagerne beskriver. Men DR’s fællestillidsrepræsentant, Henrik Friis Vilmar, bekræfter, at arbejdsmiljøet på P3 længe har været usædvanligt dårligt.

Klagerne mener ikke, at DR’s øverste ledelse og HR har ikke levet op til deres ansvar i forbindelse med klagerne over chikane og krænkelser fra ledelsen på P3. Og kulturdirektør i DR Henrik Bo Nielsen erkender, at DR har været for langsom til at sætte ind for at forbedre afdelingens trivsel.

”Medarbejderne og chefen på P3 har skabt formidable resultater og knoklet for hårdt, og det skal man tage alvorligt, og det har vi reageret for sent på,” siger han til Politiken.

Ikke DR’s første sag

Kritikken af arbejdsmiljøet på P3 kommer efter et efterår præget af eksempler på, at DR’s ledelse enten selv udøver magtmisbrug eller ikke håndterer problemer med dårligt arbejdsmiljø.

P3-værten Maria Fantino har til nyhedspodcasten ’Genstart’ på P1 fortalt, at hun blev krænket og truet af en tidligere DR-chef.

Kort efter dokumenterede Berlingske, hvordan en af DR’s kendte radioværter blandt andet truede og chikanerede ansatte på Radio24syv. En klage over værten, som nu er fyret, blev affejet af vedkommendes chef.

Seneste har Politiken kunnet fortælle, at en chef for DR-afdelingen Kultur og Samfund TV måtte stoppe, efter at afdelingens ansatte kritiserede hende for at udøve chikane og magtmisbrug over for medarbejdere.

0 Kommentarer

Læs også

Tine Johansen

DJ-formand efter mangedobling i henvendelser om sexchikane og krænkelser: ”Godt og stærkt”

11. NOVEMBER 2020

DR-chef stopper efter klage fra 40 ansatte om chikane og magtmisbrug

26. OKTOBER 2020