DR-chef stopper efter klage fra 40 ansatte om chikane og magtmisbrug

En klage fra 40 medarbejdere over dårlig ledelse får en DR-chef til at forlade sin stilling, skriver Politiken

”Vi oplever, at vores afdelingsleder siden sommeren 2019, Helle Sønderby, udøver chikane, manipulerer og misbruger sin magt som leder over for en række medarbejdere.”

Sådan skriver 40 af de omkring 50 ansatte i DR Kultur og Samfund TV i en klage til kulturdirektør Henrik Bo Nielsen, ifølge Politiken.

Medarbejderne skriver, at trivslen har været dårlig gennem mange måneder, og at Helle Sønderby har udsat medarbejdere for chikane og magtmisbrug i en grad, så nogle har sygemeldt sig.

Kulturdirektør Henrik Bo Nielsen indkaldte fredag, som følge af klagen, afdelingens medarbejdere til møde, hvor han orienterede om, at lederen fratrådte sin stilling som følge af trivselsproblemerne.

Sønderby: Forandringer har ført til mistrivsel

Helle Sønderby har ikke ønsket at tale med Politiken, men skriver i en sms:

”Jeg havde en opgave, som var at skabe forandringer i afdelingen. Det er med stor beklagelse, at jeg kan konstatere, at de forandringer har ført til øget utilfredshed og mistrivsel. Det er jeg virkelig ked af og tager min del af ansvaret for. Samtidig er jeg ærgerlig over, at vi ikke er nået i mål med det igangværende arbejde med at forbedre samarbejdet mellem medarbejdere og ledelse.”

Men ifølge Politiken er der stadig utilfredshed blandt medarbejderne, fordi de ikke mener, at ledelsen har taget problemerne alvorligt, selv om den har været bekendt med dem.

DR’s kulturafdeling har været i vælten på det seneste med flere sager om krænkelser og kritik mod ledelsen. Henrik Bo Nielsen sagde til Journalisten for to uger siden, at han fortsat mener, den nuværende ledelse er den rigtige til at ændre kulturen i huset.

0 Kommentarer

Læs også

DR-tillidsmand: Tre ting, vi kan lære af krænkelsessag

12. OKTOBER 2020
TV 2-indberetninger afslører problemer med hård tone og krænkelser

TV 2-indberetninger afslører problemer med hård tone og krænkelser

22. OKTOBER 2020
TV 2-indberetninger afslører problemer med hård tone og krænkelser

TV 2-indberetninger afslører problemer med hård tone og krænkelser

22. OKTOBER 2020