TV 2-indberetninger afslører problemer med hård tone og krænkelser

Advokatundersøgelse viser, at der er problemer med både en hård tone og krænkelser på TV 2. Især i nyhedsafdelingen er der klager over den hårde tone. Det overrasker ikke tillidsmand Lennart Sten (opdateret)

TV 2 Nyhederne har en stor opgave foran sig med at skabe en kulturforandring.

Det er situationen ifølge Mediawatch, efter at advokatfirmaet Norrbom Vinding har gransket medarbejdernes indberetninger om oplevelser med krænkelser, sexisme og usund arbejdskultur, forklarer adm. direktør Anne Engdal Stig Christensen. Det, der er flest henvendelser om, er den hårde tone.

”Det er i særlig grad i nyhedsafdelingen og i det journalistiske miljø, men undersøgelsen handler om hele TV 2, og det er også en god anledning til at genbesøge, hvad det generelt er for en tone, vi har på TV 2,” siger hun.

Hovedtillidsmand Lennart Sten siger til Journalisten, at det ikke overrasker ham, at nyhedsafdelingen skiller sig ud.

”Det er den største afdeling, og det er også der, hvor der har været problemer,” siger han.

Løses ikke med et snuptag

Lennart Sten siger, at indberetningerne viser, at der er behov for forandringer på TV 2. Især i nyhedsafdelingen. Og det er ikke løst med en snuptag.

”Der er ikke noget quick fix. Der er ikke en lyserød pille, man kan spise, og så er verden helt forandret. Tilliden skal bygges op igen, og det kan tage mange måneder. Ledere, som har været lidt for meget macho, skal lære at lede på en anden måde. Det tager tid, men der sker noget nu,” siger han.

Den hårde tone, som undersøgelsen har blotlagt, er én af to hovedoverskrifter oven på undersøgelsen. Den anden handler om sexisme.

Hvor mange indberetninger af den type, undersøgelsen har kastet af sig, ønsker TV 2-direktøren ikke at sætte tal på.

”Uanset antallet, så er en krænkelsessag en sag for meget, men det vigtige er, at vi nu får dem, der ligger, behandlet professionelt,” siger Anne Engdal Stig Christensen til Mediawatch.

Hun oplyser, at indberetningerne handler om sager af både nyere og ældre dato. De skal nu behandles.

Om fordelingen af indberetningerne siger Lennart Sten:
”De fleste indberetninger handler om tonen. Heldigvis. Det ville være frygteligt, hvis der havde været flest krænkelser,” forklarer Lennart Sten.

Rosende mails
Han og medarbejdergruppen er ikke selv involveret i indsamlingen og behandlingen af indberetningerne. Det ligger i hænderne på advokatfirmaet og TV 2’s øverste direktion.

Nyhedschef Jacob Kwon sagde tidligere på ugen til Berlingske, at ledelsen skal gå forrest med at skabe en mere anerkendende kultur.

Og det kan man allerede mærke, siger Lennart Sten.

For eksempel har flere medarbejdere oplevet at få rosende mails fra ledelsen i en tone, de ikke er vant til.

”De blev helt overraskede og en lille smule skeptiske, men det er et godt tegn,” siger Lennart Sten.

(Opdateret klokken 16.11 med kommentar fra Lennart Sten)

0 Kommentarer

Læs også

TV 2-medarbejdere drøftede ”trusselskultur” på lukket møde

TV 2-medarbejdere drøftede ”trusselskultur” på lukket møde

20. OKTOBER 2020