Tysk fotograf vinder andenplads trods plagiat-anklager

Fotograf Maximilian Mann har netop vundet en andenpris ved World Press Photo, selv om han har været anklaget for plagiat (Opdateret kl. 11.46 med kommentar fra Mann)

I aftes vandt tyske Maximilian Mann en andenpris ved World Press Photo. Konkurrencen, som uddeler verdens mest prestigefyldte fotopriser, har ellers været omgærdet af debat, efter Maximilian Mann blev anklaget for at plagiere en iransk kollega.

Den iranske fotograf Solmaz Daryani har anklaget Mann for at plagiere hendes billeder i en sag, som Journalisten har beskrevet de seneste uger. World Press Photo har vurderet anklagerne og meddelte i sidste uge, at Maximilian Mann ikke har handlet i strid med konkurrencens regler. Og i denne uge meddelte den tyske fotografs foto-kollektiv DOCKS, at de faktisk mener, det er Solmaz Daryani, der manipulerer med virkeligheden.

Men trods plagiat-sagen vandt Maximilian Mann altså i aftes en andenplads i kategorien ”Environment – Stories” for sin historie ”Fading Flamingos” om Urmia-søen i det nordvestlige Iran.

”Jeg er glad for at vinde prisen, men jeg er også meget glad over at se, at miljøkatastrofen ved Urmia-søen får opmærksomhed via de verdensomspændende udstillinger,” skriver den tyske fotograf i en mail til Journalisten.

Du kan se hele Maximilian Manns serie her.

En langsom klimakatastrofe

Landbrug, årelang tørke og klimaforandringer har ført til, at Urmia-søen, en af verdens største saltsøer, over en årrække har været ved at fordampe. Det har resulteret i en klimakatastrofe, der har sat sit præg på livet og landbruget i området.

I dag er søen igen ved at vokse tilbage til sin oprindelige størrelse som følge af to år med kraftigt nedbør og en statslig indsats for at genoprette vandstanden.

Maximilian Mann besøgte Iran tre gange i perioden september 2018 frem til januar 2019 for at færdiggøre sit afsluttende projekt på bacheloruddannelsen University of Applied Sciences and Arts i Dortmund i Tyskland. Her har han fotograferet, hvordan den langsomme fordampning af Urmia-søen har haft indvirkning på dyrene og menneskene ved søen.

Og det er dette projekt, som har indbragt ham flere priser, heriblandt en andenplads i miljøkategorien.

Opdateret klokken 11.46 med kommentar fra Maximilian Mann.

0 Kommentarer

Læs også

Dansker vandt ved World Press Photo - her er vinderne

Dansker vandt ved World Press Photo – her er vinderne

17. APRIL 2020
Fotokollektiv bag World Press Photo- finalist kræver en offentlig undskyldning

Vild drejning i plagiat-sag – nu kræver de en undskyldning

16. APRIL 2020

Fotograf nomineret til World Press Photo undersøges for plagiat

03. APRIL 2020