Simons lokalmedie spottede Trumps svigerdatter på Orø

”Vi vidste godt, at medierne ville gå amok. Men det er jo ikke nogen historie,” siger Simon Bordal, redaktør på Orø Nyt. Hans medie breakede historien om Vanessa Trumps besøg på øen, der har 893 indbyggere

I går satte den lille avis Orø Nyt et solidt aftryk på nyhedsdagsordenen. Orø Nyt kunne afsløre, at Vanessa Trump, den amerikanske præsident Donald Trumps svigerdatter, i hemmelighed havde besøgt den lille ø i Isefjorden.

Historien blev blandt andet taget op af TV Øst, DR, TV 2, Politiken, Berlingske, BT, Holbæk Online og svenske Expressen.

Vanessa Trump og Donald Trump Jr. var på Orø for at besøge John Ewans Porting. John Ewans Portings niece hedder Vanessa Trump og er gift med Donald Trump Jr.

Redaktør på Orø Nyt Simon Bordal er ikke overrasket over omfanget af omtalen i de andre medier.

”Vi vidste godt, at medierne ville gå amok," siger han fredag eftermiddag i telefonen til Journalisten, kort efter han har fået rejst masten på sin sejlbåd.

Besøget skulle foregå diskret

Men det er jo ikke nogen historie, indvender han.

"Vanessa Trump har jo ikke nogen placering eller magt, men hun er sikkert en sød person."

Da historien om besøget kom frem, fortalte John Ewans Porting til DR Sjælland i en opfølgende historie, at Vanessa Trumps sikkerhedsfolk havde gjort meget for at besøget skulle foregå så diskret som muligt. 

”De sikrede sig, at der ikke var nogen journalister, og det passede vi også på,” sagde John Ewans Porting til DR Sjælland.

Orø Nyt var på sporet

Men Orø Nyt kunne de ikke holde det hemmeligt for.

”Vi er en lille ø, og vi kender hinanden. Jeg vidste godt, at der var et familieforhold, og der skulle komme besøg fra én fra familien,” siger Simon Bordal.

Selv om besøget er blevet omtalt vidt og bredt, har Orø Nyt ikke gjort noget for at afsætte historien til andre medier.

”Jeg var stensikker på, at de ville labbe den i sig og skrive om det. Vi var jo de eneste, der havde et billede,” siger Simon Bordal, der ikke kan fortælle, hvem fotografen er. På Billedet kan man se Vanessa Trump sammen med John Ewans Porting og Jette Porting.

En historie om ingenting

Omtalen i de landsdækkende medier var meget mere omfattende end i Orø Nyt, der blot bragte et foto med en kort tekst.

”Det interesser mig egentlig ikke specielt meget, at der kommer en aflægger af Trump-familien på Orø. Det er bare kuriøst. Derfor bragt vi bare et billede og en udbygget billedtekst. Jeg ville ikke bidrage til at gøre den større,” siger Simon Bordal.

Orø Nyt udgives af foreningen Orønyt. Bladet bliver omdelt gratis i 1.000 eksemplarer til alle helårshusstande på Orø, samt sommerhuse som ønsker det, fire gange årligt.

Havde I mulighed for at lave et interview?

”Det ville jeg ikke gide. I mit hoved er det en kuriøs historie, der handler om ingenting – og det ødelægger journalistikken at have fokus på ingenting,” siger Simon Bordal.

4 Kommentarer

Flemming Sørensen
8. JUNI 2017
Egentlig en ok holdning, men
Egentlig en ok holdning, men også lidt krukket, når man tager markedet i betragtning. Journalistik har - per se - ikke noget moralsk imperativ, ud over at fortælle tingene som de er.
Jeg synes Simon er en krukke, når han dels omtaler besøget, og dels holder Trump-svigerdatteren fra sig i en arms længde, uden hensyn til historiens salgbarhed. Det smager af holdning, frem for professionalisme.
Erling Madsen
8. JUNI 2017
Dejligt med en journalist som
Dejligt med en journalist som praktiserer det journalistiske grundpricip: Væsentlighedskriteriet, og nøjes med en kort omtale. Tænk, hvis Orønyt kan inspirere andre medier til at finde de journalistiske grundprincipper frem fra gemmerne. Måske kan det føre til medier, som læsere/seere/lyttere gider betale for!
Sune Fischer
4. JUNI 2017
Både og, for hvis han mente,
Både og, for hvis han mente, det ikke er en historie, hvorfor så skrive om det overhovedet?
Michael Kjærgård
2. JUNI 2017
'Havde I mulighed for at lave
'Havde I mulighed for at lave et interview?'
'Det ville jeg ikke gide. I mit hoved er det en kuriøs historie, der handler om ingenting - og det ødelægger journalistikken at have fokus på ingenting.'
Dagens mest publicistisk klartskuende svar