“Der sker overraskende meget på Bryggen”

NYT JOB: Anne Moritz, 44 år, fra løntilskud på Bryggebladet til redaktør samme sted.

foto: Petra Kleis

Hvordan er du endt på Bryggebladet?
Jeg mødte den daværende redaktør på gaden for et år siden, da der skulle være stiftende generalforsamling i min boligforening. Han spurgte først, om jeg ikke kunne ringe og fortælle, om foreningen blev til noget, for han kunne ikke selv komme. Så mumlede han, at han allerhelst ville have et referat. Det kunne jeg sagtens lave, og jeg har skrevet for bladet siden. Jeg kom i løntilskud i december og har fungeret som redaktør siden 1. januar. Nu er jeg blevet ansat som redaktør fra 1. maj og året ud, og så må vi finde ud af, hvad der sker bagefter.

På forsiden af en udgave af Bryggebladet ligger du i vandet ved Islands Brygge?
Det er nu ikke mig i fokus. Historien er den, at havnebadet plejer at åbne 1. juni, men kommunen havde glemt 100.000 kroner i budgettet, så i år åbnede det først 15. juni. Til næste år manglede der 340.000 kroner, og så ville man først åbne 1. juli. Da havnebadet betyder meget på Bryggen, skrev vi selvfølgelig om det, og der var også en Venstre-politiker, der ville protestere mod det ved at hoppe i havnen. Jeg og nogle andre bryggeboere hoppede med ham, og jeg skrev en kommentar på forsiden. Nu er pengene fundet, og badet åbner 1. juni næste år.

Så der er måske en lille aktivist gemt i dig?
Ja, det er der. Jeg har fået mange overleveringer om Bryggebladet, og traditionelt har det været et aktivistisk blad. Bladet blev startet i sin nuværende form for 20 år siden, da den kommercielle udgave af bladet var gået ind, og man savnede fællesskab og et sted at blive hørt. Vi har alle de gamle udgaver af bladet stående, og jeg er gået i gang med at læse dem fra en ende af. Islands Brygge har og har altid haft en særlig ånd. Som redaktør kunne jeg godt tænke mig at være med til at bevare noget af den og binde den sammen med den nye ånd, som skyder op.

Hvordan ser bladet ud i dag?
I dag har vi nu 10-12 løst tilknyttede skribenter, og vi lever udelukkende af vores annonceindtægter. Vi får ikke tilskud eller noget som helst, og vi er heller ikke støttet af et stort bladhus. Der sker overraskende meget på Bryggen, og der bor mange spændende mennesker – både kendte og ukendte – så vi kan altid fylde bladet med et eller andet. Det er ikke noget problem, for der er altid en god historie eller en politiker at holde i ørerne.
 
Uddrag af CV: Journalisthøjskole i Sverige 1988-89, lærerseminarium 1994-96, skolelærer 1998-2002, informationsmedarbejder på Vrå Højskole 2003-2005, freelance og jobtilskud ved Bryggebladet 2012-13 og redaktør samme sted 2013.

0 Kommentarer