Sexisme-undersøgelse på TV 2 vil også kunne omfatte gamle sager

Både nuværende og tidligere TV 2-medarbejdere har mulighed for at indberette krænkende handlinger og uønsket seksuel adfærd, oplyser TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen

Tirsdag meddelte TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen, at der skal gennemføres et ”grundigt opklaringsarbejde” af mulig sexisme, krænkende handlinger og usund kultur på TV 2. Undersøgelsen er lagt i hænderne på et eksternt advokatfirma.

Nu uddyber Anne Engdal Stig Christensen, at der ikke er nogen grænse for, hvor langt undersøgelsen kan gå tilbage, og både nuværende og tidligere medarbejdere er velkomne til at komme med deres vidnesbyrd.

I et skriftligt svar på Journalistens spørgsmål om undersøgelsens kommissorium forklarer hun, at TV 2’s primære fokus er medarbejdere, der i dag arbejder på TV 2.

”Men er der folk uden for TV 2, som har krænkende oplevelser fra deres tid på TV 2, er det også muligt for dem at indberette.”

Hun skriver, at medarbejdere kan indberette krænkende handlinger, uønsket seksuel adfærd og usund kultur i virksomheden.

Indberetningerne kan foregå anonymt via en e-mailadresse, der ikke indeholder indberetterens navn.

”Der kan også indberettes i fortrolighed, hvor advokatfirmaet kender indberetterens navn, men ikke videregiver det til TV 2,” skriver Anne Engdal Stig Christensen.

”Så langt det er juridisk muligt”

Advokatfirmaet vil holde navnet fortroligt, ”så langt det er juridisk muligt”.

”Som eksempel kan nævnes, at det retssikkerhedsmæssigt vil være stærkt betænkeligt ikke at sætte navn på den berørte person, hvis den, indberetningen drejer sig om, skal konfronteres og muligt sanktioneres. Bliver det aktuelt, tager advokatfirmaet en dialog med den berørte om det,” forklarer hun.

Medarbejdertilfredshedsundersøgelser er ikke med

Får advokaterne adgang til fx gamle arbejdspladsvurderinger eller medarbejdertilfredshedsundersøgelser?

”Det er ikke en del af den opgave, advokaterne skal løse. De skal håndtere og behandle indberetninger om krænkende handlinger, uønsket seksuel adfærd og usund kultur på TV 2, herunder sexisme,” lyder det fra Anne Engdal Stig Christensen.

Journalisten har tidligere kunnet afsløre, at nuværende og tidligere TV 2-ansatte havde fået ”klamme” og ”upassende” beskeder fra en chef.

Selv om de upassende beskeder fra chefen stod på over en årrække, og ifølge kilderne var alment kendt på TV 2, fik sagen først for nylig konsekvenser. Det skete ifølge Journalistens oplysninger, da en gruppe kvinder gik til tillidsfolkene og fortalte om deres oplevelser med manden.

Kort efter stoppede han på TV 2.

Også Politiken har iværksat en anonym undersøgelse af sexisme på mediet, sagde ansv. chefredaktør Christian Jensen søndag til Jyllands-Posten.

DMJX har tilknyttet Kvinfo til at spørge praktikanter fra journalist-, kommunikations-, fotojournalist- og tv-tilrettelæggeruddannelsen om deres oplevelser af krænkende adfærd i løbet af deres praktiktid.

0 Kommentarer

Læs også

Medarbejderne på TV 2 forlanger en ekstern undersøgelse af sexisme

22. SEPTEMBER 2020
<span class=Overblik/ Her er chefernes forklaringer om sexisme på Tv 2 1">

Overblik/ Her er chefernes forklaringer om sexisme på TV 2

23. SEPTEMBER 2020