Radio24syv skal lukke

Radio24syv lukker. Det har stationens kommende direktør Jakob Kvist fået oplyst af Radio- og tv-nævnet. Vinder af udbuddet er ungdomskanalen Loud

Det bliver et farvel til Radio24syv.

Det må de ansatte på kanalen sande, efter Radio- og tv-nævnet har meddelt direktør Jakob Kvist, at Radio24syv ikke vinder udbuddet om den nye DAB-kanal. Vinder bliver Loud, som skal sende på den nye DAB-kanal, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen.

DAB-kanalen, der har et budget på cirka 70 millioner kroner årligt, var den sidste chance for en redning af Radio24syv, der de seneste otte år har sendt på FM4-båndet.

Dette valgte radioen dog ikke at søge om igen, da det blev et politisk krav, at minimum 70 procent af de redaktionelle medarbejdere på FM4 skulle sidde mindst 110 kilometer uden for København.

Radio24syvs farvel

Det havde fra flere sider på forhånd ellers lydt, at udbuddet af den nye DAB-kanal var skræddersyet til Radio24syv. Men de spådomme var ikke nok til rent faktisk at give kanalen udbudssejren.

Journalisten har de seneste otte år dækket Radio24syv på godt og ondt. Vi har her samlet et overblik over historien for kanalen set i Journalistens spalter.

Vi var også på kanalen, da den i første omgang fik en midlertidig dødsdom i foråret, da kanalens ledelse opgav at søge om FM4-udbuddet. Det kan du læse her.

Begrundelsen for Radio- og tv-nævnets beslutning kan findes i en evalueringsrapport, som bliver offentliggjort onsdag klokken 15.00, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen

Kommentarer
3
Peter Ernstved Rasmussen
22.10.19 17:59
Det er medietragedie af de større, at man kan lukke Radio24Syv som en af de største succeser i dansk radiohistorie. Bare fordi. Øv! :(
Fremhævet af Journalisten
Niels Riis Ebbesen
22.10.19 22:11
Det er smadder ærgerligt, at vi mister Radio24syv, det har været en fantastisk oplevelse, at være fast lytter til Radio24syv’s programmer, og i de forgangne otte år, der har jeg slet ikke tunet ind på en af DR’s radiokanaler.
.
Men når det sagt, så må jeg også konstatere, at journalisterne på Radio24syv og DR ligger som de selv har redt, for det at arbejde på et statsejet og/eller licensfinansieret medie, giver godt nok en god fast månedsløn, men også den risiko, at politikerne kan skalte og valte med en hel radiostation.

I et frit marked med privatiserede TV- og radiokanaler, der vil konkurrencen være hård, men dem med det bedste produkt, som folk gerne vil se og lytte til, vil altid være dem der overlever.
Fremhævet af Journalisten
Lars Mortensen
23.10.19 15:51
Hvad hvis os, som lytter i timevis hver dag, betalte et kontingent hvert år, så den bedste radiokanal som Danmark nogensinde har haft fik lov til at overleve?
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right