Radio 2 sikret men stadig søsyg

En amerikansk investor sikrer Radio 2's eksistens. Men Radio 2's form og værtsprofil er stadig uvis, og drømmen om at blive den fjerde landsdækkende radiokanal forbliver indtil videre en drøm.

En amerikansk investor sikrer Radio 2's eksistens. Men Radio 2's form og værtsprofil er stadig uvis, og drømmen om at blive den fjerde landsdækkende radiokanal forbliver indtil videre en drøm.

En ‘erhvervsbegivenhed'.
Sådan betegner Radio 2's chef og medejer, Glenn Lau Rentius, baggrunden for et pressemøde tirsdag den 11. august.
Her meddelte Glenn Lau Rentius, at måneders arbejde med at finde en ny, pengestærk investor til den igennem hele foråret dødsdømte radiostation endelig havde båret frugt. Den amerikanske reklamevirksomhed Clear Channel Communications A/S har nu sat sig på 51 procent af aktierne. En investor af de større, hvis virke koncentrerer sig om udendørs reklamer, men sideløbende ejer over 200 radiostationer i blandt andet USA og Australien.
Radio 2 er altså sikret, men mere kunne Glenn Lau Rentius ikke sige.
Fakta er, at ingen, selv ikke Lau Rentius, endnu ved, hvad konceptet for Radio 2 bliver, non-stop musik eller ej. Eller hvem de fremtidige medarbejdere på fremtidens Radio 2 konkret bliver.
Selv om Glenn Lau Rentius på pressemødet lod ane, at Radio 2 fortsætter med de gamle værter, det vil sige tidligere DR-koryfæer som Monica Krogh-Meyer, Georg Julin, Jørn Hjorting og Michael Juul Sørensen, er det en sandhed med modifikationer.
Dagen efter meldte en mildest sagt overrasket Georg Julin og Monica Krogh-Meyer i B.T., at der, så vidt de vidste, ikke var indgået nogen som helst nye aftaler med de gamle værter.
Monica Krogh-Meyer siger til JOURNALISTEN, at hun ikke har planer om at vende tilbage til Radio 2.
Michael Juul Sørensen derimod regner med at fortsætte:
»Jeg er sikker på, at Clear Channel Communications har valgt Radio 2, fordi de vil fortsætte konceptet, som det var – det seriøse alternativ til DR. Hvis de blot gik efter at opkøbe en station for at lade en musikmaskine overtage driften, ville de have kastet sig over alt andet n end Radio 2,« siger Michael Juul Sørensen, der betegner stemningen som positiv blandt de gamle værter.
En af dem er Jørn Hjorting, som også glæder sig til at komme i gang igen.
»Det kan godt være, ‘De ringer, Vi spiller' skal fornys en smule. Hvordan er stadig i støbeskeen, men jeg fortsætter nok i Hjorting-traditionen.«

Gik efter guldet
Glenn Lau Rentius satser på at have sikret omkring 20 arbejdspladser.
Og således sejler Radio 2 for en tid endnu i rørte vande og lægger et kapitel til en i forvejen omtumlet historie om en kommerciel radiostation, der gik efter guldet fra starten – den fjerde landsdækkende radiokanal – men som i hvert fald i første omgang blev fældet af sin egen beliggenhed på kabelnettet, hvor kun halvdelen af Danmarks befolkning havde chancen for at lytte med, da Radio 2 begyndte at sende 1. marts 1997.
Annoncørerne svigtede Radio 2 af logiske grunde. Og på Christiansborg kunne politikerne stadig ikke beslutte sig til – og har endnu ikke besluttet – hvem den fjerde radiokanal skulle tilfalde. Midt i det hele opgav de tidligere investorer Tele Danmark og TV 2 ævred, overlod aktierne til Lau Rentius og flygtede i foråret 98 ud af Radio 2, der i første regnskabsår gav et underskud på over 37 millioner kroner.
Glenn Lau Rentius og hans amerikanske kompagnoner håber den dag i dag stadig at få tildelt den fjerde landsdækkende kanal. Men kun én ting er sikkert, siger Glenn Lau Rentius:
»Investor er indstillet på at ekspandere i hele Norden. Med hensyn til Radio 2 kan jeg indtil videre kun sige, at Investor har ‘hands on business'.«

0 Kommentarer