Politiforbundets formand ophæver boykot af Radio24syv

”Jeg har fået en skriftlig undskyldning,” siger Claus Oxfeldt, der nu er parat til at tale med Radio24syv efter otte måneders boykot. ”Det er den største fis i en hornlygte,” siger Jørgen Ramskov om misforståelsen, der udløste sagen

Politiforbundets formand Claus Oxfeldt og Radio24syv har begravet stridsøksen.

Siden marts 2017 har Claus Oxfeldt nægtet at give interviews til Radio24syv, fordi han følte sig dårligt behandlet af især Radio24syvs journalist Kristoffer Eriksen. Den strid har Journalisten tidligere beskrevet i artiklen her.

Men for en måned siden inviterede Jørgen Ramskov, Radio24syvs direktør og ansvarshavende chefredaktør, Politiforbundets formand til et møde for at klinke skårene.

”Jørgen Ramskov spurgte, hvad der skulle til – og det var, at jeg fik en officiel undskyldning. Jeg har fået en skriftlig undskyldning for, at det ikke var i orden, at Kristoffer Eriksen kaldte mig for fuld af løgn. Og det betyder, at jeg er med på at udtale mig til Radio24syv igen,” siger Claus Oxfeldt.

Jørgen Ramskov bekræfter, at der er sluttet fred.

”Vi er blevet enige med Claus om, at han igen deltager i Radio24syv,” siger Jørgen Ramskov.

En tumultarisk morgen

I undskyldningen til Claus Oxfeldt skriver Jørgen Ramskov 30. oktober.

”Tak for vores møde. Det skulle vi have holdt for længst.”

Hele sagen bunder ifølge Jørgen Ramskov i en tumultarisk morgen 3. marts 2017, hvor det blev tweetet frem og tilbage mellem Claus Oxfeldt og journalist Kristoffer Eriksen om optøjerne i København på 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset.

Er politiet det største problem?

Fakta er at Kristoffer Eriksen i radioen på et tidspunkt siger, at Radio24syv gerne ville tale med nogle af dem, der mener at ”politiet måske i virkeligheden er det største problem derude på Nørrebro.”

Det opfattede Claus Oxfeldt som en opfordring til, at lytterne kunne ringe, hvis de mente, at det var i orden at udøve vold og hærværk mod politiet.

 


I en korrespondance på Twitter skriver Claus Oxfeldt, at Kristoffer Eriksens redaktør var overrasket over efterlysningen.

 

Beklager beskyldninger om løgn

I virkeligheden var der tale om en introduktion til et planlagt interview med to repræsentanter fra foreningen Forældre mod Politibrutalitet, som Radio24syv allerede havde linet op. Det fremgår af den mail Jørgen Ramskov har sendt til Claus Oxfeldt med sin undskyldning.

”Claus skriver noget, som han dagen efter selv retter. Vi har beskyldt ham for at lyve, og det skal man jo ikke. Og det har vi sagt til ham, at det var forkert af os. Men det er noget, han selv rettede. Længere er den ikke,” siger Jørgen Ramskov.

”Det er den største fis i en hornlygte,” siger Jørgen Ramskov.

Claus Oxfeldt er enig i, at det bunder i misforståelser.

”Jeg opfattede det som en opfordring til, at man ville give taletid til nogle, der synes det er i orden at opføre sig vanvittigt. Og det var ikke det, Radio24syv mente,” siger han.

Ingen ambitioner om at tale med Kristoffer Eriksen

Siden den skriftlige undskyldning har Claus Oxfeldt været i Radio24syv en enkelt gang som gæst i programmet Rushys Roulette.

”Jeg har dog ikke den store ambition om at udtale mig til Kristoffer Eriksen. Ham har jeg jo ikke fået noget svar fra,” forklarer Claus Oxfeldt.

Til den udtalelse, svarer Jørgen Ramskov, der udtaler sig på vegne af Radio24syv:

”Jeg har ikke mere at tilføje.”

1 Kommentar

Henrik Lind Jørgensen
30. NOVEMBER 2017
Så er det jo meget godt, at
Så er det jo meget godt, at der fremover er to værter på DRs Detektor. Så er der en, Claus Oxfeldt vil tale med, hvis det nu skulle være.