Nordisk Film vil stoppe “Ålen”

»Sagen har kørt så længe og er kommet så langt ud, at den kan skade branchen«, siger direktør i Nordisk Film, der nu vil forsøge at skabe fred mellem Peter Aalbæk og filmmagasinet Ekko

»Sagen har kørt så længe og er kommet så langt ud, at den kan skade branchen«, siger direktør i Nordisk Film, der nu vil forsøge at skabe fred mellem Peter Aalbæk og filmmagasinet Ekko

Her til aften meddeler Nordisk Films administrerende direktør Allan Hansen, at han i de kommende dage vil forsøge at mægle i striden mellem Zentropa og Ekko.

Tidligere i dag fortalte Peter Aalbæk, at han og Zentropa nu boykotter filmmagasinet Ekko. Anmeldere fra Ekko har ikke længere adgang til Zentropas pressefremvisninger.

Denne udvikling fik tirsdag aften Allan Hansen – der også er bestyrelsesformand i Zentropa – til at reagere med en meddelelse, der blev sendt per mail til journalisten.dk:

"Overordnet vil jeg gerne understrege, at så længe Ekko overholder normale regler og normer for god presseetik har de min fulde opbakning, og jeg kan kun bifalde, at vi i filmbranchen har et fagmedie, som kritisk udfordrer os", skriver Allan Hansen.

"Men som sagt kræver det, at Ekko overholder spillereglerne for god presseskik. Jeg har hidtil set det som en sag, som håndteres af den daglige ledelse i Zentropa. Men sagen har nu kørt så længe og er kommet så langt ud, at den kan skade branchen. Derfor vil jeg over de kommende dage forsøge at bidrage til at finde en løsning, som er brugbar for alle, og som alle parter kan lære af," siger Allan Hansen adm. direktør i Nordisk Film og bestyrelsesformand i Zentropa.

Tidligere tirsdag sagde Peter Aalbæk til journalisten.dk, at han forsøger at forsøger at presse Ekko til lukning.

Peter Aalbæk har anlagt en injuriesag mod Ekko, men derudover har han nu indledt en boykot af Ekko og bladets anmeldere.

Den udmelding fik senere tirsdag flere større dagblades anmeldere til at melde ud, at hvis Peter Aalbæk og Zentropa fastholder boykotten vil de iværksætte en modboykot.

1 Kommentar

Niels Riis Ebbesen
23. OKTOBER 2012
Re: Nordisk Film vil stoppe "Ålen"

Udmeldingen om, at flere større dagblades anmeldere vil boykotte Zentropa film er jo blot store ord uden reelt indhold. Avislæserne forventer jo, at de kan læse anmeldelser af de kommende film, og de er da bedøvende ligeglade med, at der p.t. er en tvist mellem EKKO og Peter Aalbæk. Og jeg er temelig sikker på, at redaktørerne vil skære igennem og sige til deres filmanmeldere, hvis du ikke vil anmelde Zentropas film, så finder jeg en anden journalist som vil udføre det arbejde.

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen