Morten Langager stopper som direktør i Danske Medier

Morten Langager forlader direktørstolen i Danske Medier efter blot et år – for et job som direktør i Dansk Erhverv. “Det er ikke ideelt, og det havde været bedre, hvis man som direktør er længere i en organisation, end jeg har været. Dét kan der ikke være to holdninger til,” siger han

Morten Langager stopper som administrerende direktør i Danske Medier. Han skal fremover være direktør for Politik, Analyse og Kommunikation i Dansk Erhverv.

“Nogle gange får man et tilbud, man ikke kan sige nej til, og det er sådan et, jeg har fået. Det har været en utrolig svær beslutning, for jeg har været rigtig glad for arbejdet,” siger han.

Han bliver i Danske Medier indtil udgangen af august, og Danske Medier arbejder på at finde hans afløser. Morten Langager overtog direktørposten i Danske medier juni sidste år og har således kun siddet på posten i et år.

Hvorfor stopper du efter kun ét år?

“Det var hverken tanken eller planen, og jeg havde håbet på at blive i mange år endnu, og jeg har truffet en vanskelig beslutning. Det er ikke ideelt, og det havde været bedre, hvis man som direktør er længere i en organisation, end jeg har været. Dét kan der ikke være to holdninger til,” siger han.

Morten Langager er stolt af en række af de tiltag, organisationen har gennemført i det sidste år. Han nævner blandt andet, at Danske Medier og Danske Mediers Arbejdsgivere er blevet samlet i et fælles sekretariat.

Og så mener han, at Danske Medier er blevet mere synlige i debatten om, hvad journalistik og publicisme er og betyder for demokratiet. Han fremhæver blandt andet kampagnen Flere Sider, hvor medier satte fokus på forskellen mellem journalistiske medier og sociale medier. 

Mediernes udfordring er tech-giganterne

Da Journalisten spørger, hvilke udfordringer han især mener, Danske Medier skal arbejde videre med i de kommende år, nævner han tech-giganter som Google og Facebook og deres påvirkning af mediernes konkurrencevilkår.

“Jeg er glad for at se, at flere af partierne har sat fokus på tech-giganterne i valgkampen. Det er en af de dagsordener, som Danske Medier kommer til at forfølge tæt fremover,” siger han.

Han ser det også som en stor udfordring at sørge for, at fremtidens mediebrugere vælger de etablerede, journalistiske medier til.

“Medierne er uundværlige for et sundt demokrati. Vi skal blive ved med at tale branchen op, for det er der grund til. Heldigvis går det bedre mange steder, og mediehusene er i fuld gang med at omstille sig til den digitale virkelighed og finde holdbare, digitale løsninger. Det er glædeligt,” siger han.

1 Kommentar

Lars Gjedsig
3. JUNI 2019
Det er overraskende - og det er ikke godt for Danske Medier. Som mediesituationen udvikler sig, er der behov for kontinuitet. Der er mange grunde til, at printmedierne og specielt dagbladene styrtbløder. Langt hen ad vejen er det dagbladenes egen skyld. Der er behov for at tænke tilbage til rødderne.

Læs også

Vedtaget! Men vil EU’s nye ophavsretslov betyde flere penge til dig?

26. MARTS 2019

Ny direktør i Danske Medier: Vi skal blive bedre til at indrømme fejl

02. JANUAR 2018

Hvem ønsker en ukritisk presse? 200 medier i fælles kampagne for pressen

02. APRIL 2019