Ny direktør i Danske Medier: Vi skal blive bedre til at indrømme fejl

Ebbe Dals afløser som administrerende direktør i Danske Medier vil arbejde for større troværdighed og lige konkurrence. Læs Morten Langagers svar på Journalistens fem hurtige – men store – spørgsmål

Morten Langager skal være administrerende direktør for brancheforeningen Danske Medier. Den 46-årige kommunikationsdirektør i KMD og tidligere dagbladsjournalist overtager den 1. juni posten fra Ebbe Dal, der går på pension.

”Jeg har haft min opvækst i mediebranchen, men så har jeg også været ude i nogle år. Det betyder, at jeg aktuelt ikke er så tæt på branchen, men til gengæld har jeg et nuanceret billede og ved, hvor skoen trykker, når man står på den anden side, eksempelvis i en virksomhed,” siger Morten Langager og nævner behovet for, at medierne har en høj troværdighed.

”Alle snakker jo om, at medier og journalister ikke er særlig troværdige. Det er ikke min egen opfattelse, men hvis nogle har det sådan, skal man arbejde med at øge troværdigheden, blandt andet ved at medierne bliver bedre til erkende egne fejl,” siger han.

Der er endnu fem måneder til, at han sætter sig i Ebbe Dals stol, og derfor er han ikke klar med de store, politiske udmeldinger, siger han indledningsvis til Journalisten, da vi henvender os med fem hurtige – men store – spørgsmål til den kommende direktør:

DR og Google

Medierne befinder sig i en indkomst-krise. Hvad kan Danske Medier gøre for at dæmme op for den?

”Det kan vi gøre meget for og gør det allerede. Vores rolle er jo at repræsentere medlemmerne på det politiske niveau, og her er en væsentlig ting at sørge for en fair og lige konkurrence på mediemarkedet, også i forhold til de udenlandske spillere, der er kommet på banen. Samtidig skal vi være en inspirator for vores medlemmer, særligt i forhold til de digitale tendenser på markedet.”

Hvem ser du som den største konkurrent for de private medier: DR eller Google?

”Det er et svært spørgsmål. De er jo begge konkurrenter på hver deres vis. Jeg ser DR som en vigtig institution, men de behøver jo ikke løfte alle de opgaver, som de private medier er i stand til.”

Konkurrencen fra digitale giganter som Google og Facebook – har du nogle ideer til, hvordan man tæmmer den trold?

”Jeg ved ikke, om trolden kan tæmmes, og om den skal. Men det handler jo blandt andet om at skabe lige konkurrenceforhold i forhold til skat og den slags. Det er noget af det, jeg skal til at sætte mig ind i. Men der er ingen tvivl om, at det internationale arbejde fylder meget i Danske Medier.”

Er medierne i Danmark gode nok til at samarbejde og finde fælles løsninger i forhold til den digitale udvikling?

”Det er for tidligt for mig at svare på. Men jeg har ikke hørt, at de ikke skulle være det.”

Er lønningerne i mediebranchen for høje?

”Det er et spørgsmål, der rettelig bør stilles til Danske Mediers Arbejdsgiverforening.”

Vægter digitalt kendskab

Den nuværende administrerende direktør Ebbe Dals afgang blev annonceret allerede i slutningen af august måned, og der har således været god tid til at udvælge Morten Langager som hans afløser.

Formanden for Danske Medier, Stig Ørskov, lægger i valget særligt vægt på Langagers digitale kendskab.

”Morten Langager har som direktør i landets største it-virksomhed og fra hans virke i it-branchen opbygget et solidt kendskab til den digitale transformation, der i disse år gennemsyrer såvel erhvervslivet, interesseorganisationer som Danske Mediers medlemsvirksomheder,” siger Ørskov i en pressemeddelelse fra Danske Medier.

46-årige Langager blev uddannet på Journalisthøjskolen og har arbejdet som journalist på Dagens Medicin, de 3 Stiftstidender, JydskeVestkysten og Morgenavisen Jyllands-Posten. I 2001 blev han kommunikationschef og politisk rådgiver for Lene Espersen i Justitsministeriet og siden i Økonomi- og Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet. I 2010 kom han til KMD, hvor han er direktør for bl.a. kommunikation, marketing, public affairs, CSR og KMD Analyse. 

0 Kommentarer