Ny JP-chefredaktør er ”en 30-årig hændelse af journalistisk talent”

Jyllands-Posten udvider nu sin chefredaktion med den 35-årige politiske redaktør Marchen Neel Gjertsen

Marchen Neel Gjertsen er her til formiddag blevet præsenteret som ny chefredaktør på Jyllands-Posten. Det oplyser JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Dermed kommer Marchen Neel Gjertsen, der i dag er politisk redaktør på avisen, til at udgøre Jyllands-Postens øverste ledelse side om side med Jacob Nybroe (ansv.) og Steen Rosenbak.

”Hun er en 30-årig hændelse af journalistisk talent,” lød det ifølge finans.dk onsdag morgen fra Jacob Nybroe på et medarbejdermøde.

I pressemeddelelsen udsendt fra JP/Politikens Hus uddyber han:

”Jeg har igennem mine flere end 30 år i dansk journalistik aldrig set så komplet et talent. Hun er i den absolutte superliga som skrivende politisk redaktør, hun er eminent til ledelse, hun er en blændende kommunikatør, og hun er digitalt visionær. Det er derfor et stort privilegium at kunne byde hende velkommen i mediehusets ledelse.”

Vil mere rundt i landet

Selv udtaler Marchen Neel Gjertsen i pressemeddelelsen, at Jyllands-Posten med hende i chefredaktionen skal fortsætte arbejdet med at flytte sig tættere på læserne.

”Jeg har personligt en ambition om at komme mere rundt i hele landet. Vi har lige lavet en redaktion i Herning, og vi vil fremover gøre endnu mere for at tage ansvaret på os som det medie, der binder Danmark sammen med viden. Det er mere vigtigt end nogensinde,” udtaler hun.

Marchen Neel Gjertsen skal både være med til at styrke Jyllands-Postens digitale profil og offentlige tilstedeværelse.

Hun er uddannet fra Syddansk Universitet i 2010 og har været politisk reporter på både Information, Politiken og Jyllands-Posten, hvor hun de seneste år også har været politisk redaktør og medlem af avisens nyhedsledelse.

Marchen Neel Gjertsen tiltræder stillingen med det samme og bliver det første kvindelige medlem af chefredaktionen i Jyllands-Postens 150 år lange historie.

0 Kommentarer