Jyllands-Posten skal ansætte 20 journalister til nye lokalmedier

Fire nye lokalmedier skal tage kampen op mod gamle lokalaviser, som ifølge Jyllands-Postens chefredaktør ”kan være lidt støvede”

Der skal ansættes 20 journalister under Jyllands-Posten, der i dag har præsenteret fire nye digitale lokalmedier, der skal lanceres efter sommerferien.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra JP/Politikens Hus.

De fire medier kommer til at dække Vejle, Viborg, Horsens og Randers og bliver selvstændige medier, der får Viggo Lepoutre Ravn som ansvarshavende chefredaktør.

”Det er ikke hver dag, man får muligheden for at søsætte et helt nyt, seriøst abonnementsmedie, hvor fokuseret journalistik og dyb forståelse for læsernes behov blot er to af mange elementer, der skal fungere for at tiltrække og fastholde betalende læsere,” siger han i pressemeddelelsen.

”Jeg glæder mig til at finde det stjernehold af medarbejdere, som vil være med til at bygge projektet op fra bunden,” tilføjer Viggo Lepoutre Ravn.

Ambitionen med det digitale nyhedsformat er at nå en yngre målgruppe, der foretrækker at få deres nyheder på mobilen eller gennem nyhedsbreve.

”Det her er et svar til dem, som gerne vil inspireres og vide, hvad der foregår i deres by, men som måske ikke vil betale for at få lokalavisen ind på dørmåtten hver dag, og som synes, at lokaljournalistik kan være lidt støvet,” siger Marchen Neel Gjertsen, chefredaktør på Jyllands-Posten med ansvar for den digitale omstilling.

”Vi sætter journalistikken fri og målretter den det behov, som abonnenterne har, hvad enten det så er en stor pizzaguide fra Randers eller den historie, der giver kommunaldirektøren en med krabasken, når de handicappede børn svigtes af systemet,” tilføjer hun i pressemeddelelsen.

 

 

0 Kommentarer

Læs også

Netmedier til ministeren: Lav ikke aftale med Danske Medier

Netmedier til ministeren: Lav ikke aftale med Danske Medier

16. FEBRUAR 2021