Q&A med Karen Bro: I dag går hendes medie for ”feminine værdier” i luften

Karen Bro stoppede i august på Ekstra Bladet efter otte år som chefredaktør. Nu går hun i luften med et globalt medie for feminine værdier - og om det at være midt i livet

”5 Media” er navnet, og i dag går det i luften med den første podcast. Bag mediet står tidligere chefredaktør fra Ekstra Bladet, Karen Bro, og det skal med tiden lave talks, events, podcasts, netnyheder og et trykt magasin.

5 Media er fondsbaseret og finansieret af en anonym kvindelig velgører fra USA med bopæl i Europa.

Hvad er det for et medie, du vil lave?

”Vi vil lave et nyt globalt medie for kvinder og mænd, som vil være med til at løfte det, vi kalder de feminine værdier.”

”Det skal udkomme på flere platforme. I første omgang bliver det som nyhedsbrev og podcast, men næste år kommer der også et fysisk magasin og et regulært website, og til sidst skal vi også have bygget events og talks på det, vi laver. Det er et større community, vi gerne vil bygge. Det er skabt som en fond, så når vi kommer op at flyve og begynder at tjene penge, går pengene til kvinder og pigers uddannelse. ”

Hvorfor hedder mediet 5 Media?

”Idéen til navnet kom til, fordi jeg laver det med en kvinde, der var 55, da vi startede, og det er jeg også. Så det handler om det at være midt i livet og midt i halvtredserne, men samtidigt have masse af energi og kunne udrette nye ting og tænke nye tanker. Og så har vi også defineret et high five to the feminine values, som er lead lovingly, age proudly, fail fearlessly, connect generously og live passionately.”

Hvad er dit mål med det nye medie?

”Mit mål er, at det som min samarbejdspartner synes, hun manglede, da hun kiggede efter et medie, hun kunne spejle sig i. Altså et medie, der kan inspirere og give scenen til alle de fantastiske kvinder, der findes. Mit mål er, at det skal man ikke kigge efter længere, fordi det skal findes med dette medie.”

”Og samtidigt er mit mål at skabe et globalt fællesskab, hvor man kan tjekke ind og se nye måder at gøre ting på. Et fællesskab, hvor man kan blive inspireret til selv at føre nogle af de tanker, man går rundt med, ud i livet.”

Hvad glæder du dig mest til?

”Jeg glæder mig hele tiden.”

”I lang tid har jeg glædet mig meget til, at vi kunne fortælle navnet og komme ud på diverse sociale medier, så glædede jeg mig meget til det første nyhedsbrev og podcasten kom ud.”

”Og nu glæder jeg mig også enormt meget til det fysiske magasin og at websitet er helt udviklet.”

”Jeg kigger frem mod rigtigt mange glæder hele tiden.”

Hvornår ved du, at 5 Media er en succes?

”Jeg synes allerede, det er en succes, fordi det blev modtaget så godt. Det rammer noget hos folk på en positiv måde. Og så er det klart, at det vil være en stor succes i det øjeblik, vi kan skabe et overskud, så fonden kan gøre det, den er skabt til, nemlig at fremme kvinder og pigers uddannelse.”

0 Kommentarer

Læs også

Karen Bro stopper på Ekstra Bladet: ”Det har været nogle helt vilde år”

Karen Bro stopper på Ekstra Bladet: ”Det har været nogle helt vilde år”

12. AUGUST 2019

Karen Bro: »Min feministiske kamp har været ikke at tale om det«

05. JANUAR 2016