Modsat Facebook vil Google gerne betale for nyheder

Efter at den australske regering foreslog, at techvirksomheder skulle betale medier i landet, har Google nu lavet deres egen aftale med News Corp. Facebook har samtidig valgt at lukke for deling af nyheder for deres australske brugere

Google skal betale for journalistik. Sådan skriver The Guardian om en ny aftale mellem techmastodonten Google og medieudgiveren News Corp, der er et af de største mediehuse i Australien.

Aftalen betyder, at medier udgivet af News Corp – blandt andet The Wall Street Journal, The Times og The Australian – nu vil modtage ”betydelige betalinger”, mod at Google må fremvise deres indhold på deres søgemaskine.

Topchef ved News Corp, Robert Thomsen, fortæller til The Guardian, at aftalen vil have en ”positiv effekt på journalistfaget, da man nu har etableret, at man bør betale for kvalitetsjournalistik,” siger han og fortsætter:

”Det har været en hjertesag for vores virksomhed i næsten et årti, og jeg er glad for, at vi nu har landet en aftale. Ikke kun for News Corp, men for alle udgivere af journalistik.”

Aftalen kommer, samtidig med at Facebook har valgt at blokere for al deling af nyheder på deres platform i Australien. Det sker, efter et lovforslag fra den australske regering, der ville tvinge for eksempel Facebook til at betale for nyheder. Regeringens forslag skal tvinge techgiganter til at lave aftaler med nyhedsmedier og sikre, at medierne også fik en andel af de mange annoncepenge, Google og Facebook tjener.

Google og News Corps nye aftale ligger i tråd med regeringens forslag. Aftalen sikrer blandt andet, at News Corp får andel i annonceindtægterne, og at aftalen skal genforhandles i fremtiden.

Google og Facebook stod tidligere på samme side i sagen, og Google truede endda med at lukke for søgemaskinen i Australien.

0 Kommentarer

Læs også

Facebook fjerner alle nyheder fra australske brugeres sider

Facebook fjerner alle nyheder fra australske brugeres sider

18. FEBRUAR 2021
Debat:

Debat: Omsonst at male et billede af Google som Fanden selv

08. FEBRUAR 2021
Google-topboss: Danske Mediers krav vil skade internettet

Google-topboss: Danske Mediers krav vil skade internettet

29. JANUAR 2021