»Medierne hænger muslimske kvinder ud«

Fatemeh Fakhraie er redaktør af den feministiske og mediekritiske blog Muslimah Media Watch. På Fagstivalen gik hun i flæsket på den fordomsfuldhed, der præger vestlige journalisters dækning af muslimske kvinder.

Fatemeh Fakhraie er redaktør af den feministiske og mediekritiske blog Muslimah Media Watch. På Fagstivalen gik hun i flæsket på den fordomsfuldhed, der præger vestlige journalisters dækning af muslimske kvinder.

Men det kan sagtens gøres anderledes, mener hun.

Ifølge Fatemeh Fakhraie burde de vestlige medier blandt andet som noget af det første begynde at høre de muslimske kvinder, som de omtaler. Altså lade dem selv komme til orde.

Problemet er, at de vestlige samfund er bange for islamer og muslimer, mener hun. Og derfor præger stereotyperne om de muslimske kvinder medierne i vesten.

Der skal til gengæld ikke så meget til, mener hun, for at undgå de racistiske udsagn og i stedet give de muslimske kvinder en mere fair behandling. Hør hendes bud i indslaget.

Besøg også hjemmesiden: Muslimah Media Watch

Læs også: Danske medier skriver negativt om islam samt artiklen: Muslimske journalister er attraktive.

 

Endvidere bragte dagbladet Information et interview med Fatemeh Fakhraie sidste år.

2 Kommentarer

Jesper Hansen
1. FEBRUAR 2009
Re: »Medierne hænger muslimske kvinder ud«

Et glimrende eksempel på hvordan danske medier ikke tør/vil stille kritiske spørgsmål når en fordomsfuld kvinde er muslim. Hun skal have en særlig beskyttelse til at lukke vrøvlet ud.

"Problemet er, at de vestlige samfund er bange for islamer og muslimer, mener hun."

Næh, problemet er at muslimer kommer rejsende hertil, men mentalt ønsker at forblive i hjemlandet, at de ikke har noget at bidrage med og derfor bliver en byrde, at de ikke formår at integrere sig, at de fastholder nogle middelalderlige religiøse dogmer mens de vil nyde gavn af de fremskridt som rationel tænkning har muliggjort.

Måske problemet i virkeligheden er fordomsfulde muslimer, islamisk kulturimperialisme, at man rejser fra et land til et andet for at nyde gavn af dets velstand, men uden at man selv bidrager med noget eller tilpasser sig.

Måske problemet er ønsket om at fastholde barnagtige religiøse ideer, en afvisning af rationel tænkning, samtidig med at man vil bo i et sekulært/verdsligt samfund.

Men hos Journalisten, stiller man ikke spørgsmål. Det er en mørklødet kvinde der taler, og hun kritisere vesten - ergo har hun ret, og uanset hvor tåbeligt det hun siger er, så stiller man ikke spørgsmål. Man skal jo nødigt kaldes for racist.

Hvor lavt kan niveauet egenligt blive ???? 

Søren Chester
1. FEBRUAR 2009
Re: »Medierne hænger muslimske kvinder ud«
Hvorfor skal vi have respekt overfor en kvindeundertrykkende religion?