Hedegaard angriber medier

Medierne har ikke været gode nok til at støtte journalist og skribent Lars Hedegaard, efter at han blev forsøgt skudt i sidste uge, skriver han selv i et blogindlæg

Du tager fejl, hvis du tror, at medierne og politikerne har udtrykt udelt sympati med Lars Hedegaard, og at alle står sammen og forsvarer ytringsfriheden, efter at han blev forsøgt skudt i tirsdags.

Det skriver Lars Hedegaard selv i et blogindlæg hos Trykkefrihedsselskabets onlinemagasin sappho.dk.

Det er især Politikens reaktion, der får Lars Hedegaard til at fare i blækhuset.

”Chefredaktør Lidegaards leder på forsiden starter med at udtrykke sin glæde over, at jeg ikke er død, men går hurtigt over til at forklare, hvilket usselt kryb jeg er – med alle mine ”forvrøvlede, hadefulde og fornedrende udtalelser om muslimer i Danmark.",” skriver Lars Hedegaard.

Det stykke i Lidegaards leder, som Lars Hedegaard henviser til, lyder:

”Det er lykkeligt, at formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, i går slap uskadt fra det attentatforsøg, en endnu ukendt gerningsmand rettede mod ham.

Lars Hedegaards verdensbillede ligger så langt fra Politikens, som man næsten kan forestille sig. Hans forvrøvlede, hadefulde og fornedrende udtalelser om muslimer i Danmark er forkastelige.

Men vi deler den helt grundlæggende præmis for debatten i vores demokrati: At den foregår i frihed og fredeligt.”

Og senere:

”Der er ganske enkelt ingen undskyldning og ingen gyldig grund, der på nogen måde kan legitimere forsøg på vold og drab mod en politisk debattør. Det er en på alle måder dybt forkastelig handling.”

Det er dog langtfra tilfredsstillende, mener Lars Hedegaard:

”Hvis det skal gøre det ud for solidaritet med en mand, der få timer forinden måtte slås for sit liv, så foretrækker jeg de hellige krigere, der i det mindste ikke lægger skjul på deres hensigter,” skriver Lars Hedegaard.

Han fremhæver, at Politiken kun er et af flere medier, som har offentliggjort hans udtalelser om, at muslimske mænd voldtager deres døtre, selv om Højesteret har dømt, at det ikke kunne bevises, at udtalelserne var beregnet på udbredelse i offentligheden.

Han skriver desuden, at han mener, at muslimer er ofre for en syg politisk ideologi, der mere ligner nazisme og kommunisme, end den ligner religion, og at han ”næsten aldrig” har udtalt sig om muslimer, og i hvert fald aldrig om dem, der bor i Danmark.

0 Kommentarer